Începe Târgul Meșterilor Populari. Ce produse vor putea fi cumpărate

0
226

Târgului Meșterilor Populari din România va fi deschis joi, 12 august, în zona pietonală din centrul municipiului Târgu Jiu. Vor fi prezenți aproximativ 20 de meșteri populari din mai multe zone de tradiție din România.

„Dacă anul trecut creațiile meșterilor din Curtea de Argeș, Dolj, Vâlcea și Gorj au putut fi admirate doar online, nemaiexistând posibilitatea unei expuneri în fața publicului din cauza pandemiei create de noul coronavirus, acum ne putem cumpăra ce ne dorim de la meșteri, direct din centrul municipiului Târgu Jiu. Și poate cel mai important pentru unii dintre noi mergem la aceste târguri nu doar să cumpărăm ceva deosebit, ci pentru a vorbi cu oamenii care încearcă să ducă tradiţia mai departe“, a transmis Daniela Gapșea, purtătorul de cuvânt al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Gorj.

Din ce zone vin meșterii populari

În   cadrul târgului vor putea fi găsite de la costume populare și până la turtă dulce sau sculpturi în lemn. „Între 12-15 august 2021 la căsuțele din centrul municipiului Târgu Jiu găsim obiecte ce-şi au originea în vechea gospodărie ţărănească: costume populare, ceramică, bijuterii, țesături, preparate apicole, turtă dulce, sculpturi în lemn, lavandă, articole prelucrate din piele… de toate! Aproape 20 de meşteri populari își dau întâlnire la Târgu-Jiu. Aceștia vin din Vâlcea, Bistrița Năsăud, Dolj, Maramureș, Argeș, Cluj, Alba, Republica Moldova, Suceava, București și Gorj“, se arată în comunicatul de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here