Acasa / Headlines / Îngrijitoare lovită de un minor cu probleme psihice

Îngrijitoare lovită de un minor cu probleme psihice

O angajată a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj a fost lovită de un minor internat într-un centru de îngrijire din Târgu Jiu. Potrivit conducerii DGASPC Gorj, minorul are vârsta de 13 ani şi suferă de handicap grav. Acesta are probleme psihice și s-a întors de curând de la un spital de psihiatrie din județul Prahova, unde a fost internat.

Incidentul a avut loc în curtea Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu Jiu. Îngrijitoarea făcea curățenie, moment în care a fost agresată. „Din păcate am avut un incident. Un băiat de 13 ani a intrat într-o criza, fiind încadrat în grad de handicap grav. A împins-o pe una dintre îngrijitoare, aceasta lovindu-se la picior și la cot. Copilul a fost luat de salvare și dus la spital. E un copil care pe 9 septembrie a venit de la spitalul de Psihiatrie din Câmpina, unde a stat peste o lună de zile. Ne pare rău de colega noastră“, a spus Lucian Zalog, directorul adjunct al DGASPC Gorj.

Cazul este anchetat de o comisie

Îngrijitoare are excoriaţii la cot şi la genunchi, pentru că a căzut. Aceasta nu necesită îngrijiri medicale. Minorul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Cazul este anchetat. „O comisie din cadrul DGASPC Gorj se află la faţa locului pentur a analiza ceea ce s-a întâmplat“, a spus Laurenţiu Diaconescu, directorul DGASPC Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*