14.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 20, 2021
AcasăSocialÎnvață să fie jandarmi! Mai mulți elevi fac practică la IJJ Gorj

Învață să fie jandarmi! Mai mulți elevi fac practică la IJJ Gorj

Aproximativ 70 de elevi şi studenţi se află în această lună în practică la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj. Aceştia au posibilitatea să deprindă tainele meseriei de la profesioniştii din cadrul IJJ Gorj. Marea majoritate a tinerilor au mărturisit că au fost impresionaţi de misiunile de salvare ale jandarmilor dar şi de frumoasă haina militară.

Şi-au dorit o carieră militară sau au dorit să continue tradiţia familiei. Sunt tineri, ambiţioşi, perseverenţi şi nerăbdători să îmbrace uniforma de jandarm. Este vorba despre cei 69 de elevi şi studenţi care se află în acest moment în stagiul de practică la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj.

,,În cadrul unităţii noastre se află în perioada de practică un număr de 59 de elevi, de la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi <> din Drăgăşani. Avem şi un număr de 10 studenţi se află în perioada de practică din data de 12 februarie până pe 9 martie”, a precizat Alin Ivan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj.

Deloc întâmplător, Emanuela Olariu, studentă în anul II la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul Academiei de Poliţie, mărturiseşte că a ales meseria de jandarm pentru că îi place ordinea militară, dar şi din dorinţa de a-şi urma tatăl.

,,Mi-au fost insuflate aceste activităţi specifice jandarmeriei, încă din copilărie. Tatăl meu este cadru al acestei instituţii. Asta nu mi-a influenţat prea mult decizia. În mare parte am fost ghidată de prestigiu, siguranţă şi încredere”, a precizat Emanuela Olariu.

Studenţii au numai vorbe frumoase despre meseria pe care şi-au ales-o. ,,Meseria de jandarm este o meserie activă, o meserie cu o istorie bogată în spate. Istorie care te face să respecţi această meserie”, a precizat Pătrulescu Alexandru, viitor jandarm. ,,Am dorit să urmez această meserie datorită faptelor care se întâmplă dar şi faptului că în ţara noastră forţele de ordine şi toate armele din MAI ocupă un rol important. M-am gândit că urmând această carieră pot să ajut la protejarea cetăţenilor, la interesele acestora. Părinţii mei nu sunt în cadrul MAI, dar acest lucru nu m-a împiedicat să vreau să urmez o carieră în jandarmerie”, a precizat o tânără studentă a Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza.

Cel mai norocos a fost Bănăţeanu Eugen, deoarece acesta a avut ocazia să participe la o misiune, alături de jandarmii din IJJ Gorj.

,,Am fost anunţaţi prin dispecerat. Am participat la o misiune de ordine publică, am fost anunţaţi prin dispecerat de cei de la poliţie că în pădure se află două persoane care sustrag material lemnos fără autorizaţie. Am ajuns acolo, i-am prins în flagrant. Nu am făcut nimic altceva decât să îi sprijin pe colegii mei, deoarece sunt elev şi nu pot să intervin. A fost palpitant. Am avut siguranţă pentru că au fost colegii mai mari care m-au susţinut, nu mi-a fost teamă. Am avut emoţii, normal”, a povestit cu mândrie Bănăţeanu Eugen, elev la Şcoala de Subofiţeri Drăgăşani.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -