Acasa / Headlines / Invitație la concertul Orchestrei de Cameră ″Lyra Gorjului″

Invitație la concertul Orchestrei de Cameră ″Lyra Gorjului″

Spectacol „Lyra Gorjului”. Școala Populară de Artă Târgu Jiu și Consiliul Județean Gorj invită iubitorii muzicii clasice joi, 21 februarie 2019, la Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu”, începând cu ora 19:00, la concertul Orchestrei de Cameră ″Lyra Gorjului″.

Sub bagheta dirijorului și pianistului Florin Berculescu, Orchestra de cameră va pune în valoare lucrări cunoscute ce se bucură de admiraţia iubitorilor muzicii clasice. În program vom avea parte de piese de mare popularitate din creația compozitorului Joseph Haydn – Concertul pentru pian și orchestra în Re Major, Simfonia nr.42, în Re Major. Concertul îl va avea ca solist pe pianistul Ruben Ghidiceanu.

Recital Gheorghe Zamfir

Florin Berculescu, în calitate de pianist, a susţinut peste 300 de concerte şi recitaluri, majoritatea la Târgu-Jiu, dar şi la Râmnicu Vâlcea, Craiova, Bucureşti, abordând un repertoriu vast. A urmat cursuri de specializare în Franţa, la Marsilia, cu Georges Boeuf (compoziţie) şi Anne Marie Girardelli (pian). A contribuit, împreună cu violoncelistul Mircea Suchici la afirmarea Orchestrei de Cameră “Lyra Gorjului” din Târgu-Jiu, dirijând deseori chiar şi componenţa ei simfonică, fiind invitat în calitate de pianist să concerteze în compania acestei orchestre. A susţinut recitaluri de muzică şi poezie în compania unor mari actori români (Ilie Gheorghe, Ovidiu Iuliu Moldovan,Valeria Seciu, Florin Piersic) şi a colaborat în cadrul unui amplu recital cu naistul Gheorghe Zamfir. De asemenea, a desfăşurat o intensă activitate de profesor de pian şi acompaniament la Liceul de Artă “Marin Sorescu” din Craiova şi la Liceul de Artă “Constantin Brăiloiu” din Târgu-Jiu, unde este profesor în prezent.

Prețul unui bilet este de 15 lei, iar pentru elevi, studenți, pensionari este de 7 lei.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*