spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăSocialIon Măruţă: "nu vom permite închiderea spitalelor din Gorj"

    Ion Măruţă: „nu vom permite închiderea spitalelor din Gorj”

    Sindicatul „Sănătatea Gorj”, sindicat reprezentativ la nivelul tuturor unităţilor sanitare din judeţ, susţine demersurile autorităţilor locale pentru menţinerea unitaţilor sanitare din Gorj, în actuala formă de organizare. Dat fiind acest lucru, liderii de sindicat au trimis o scrisoare deschisă către Ministerul Sănătăţii, prin care contestă decizile de comasare ale spitalelor din Gorj.

    Astfel, preşedintele Ion Măruţă precizează „În acest context considerăm că sindicatele puteau să discute, cel mult, despre modul în care se vor rezolva problema membrilor de sindicat, ele neputându-şi da acordul faţa de preluarea clădirilor din administraţia consiliilor locale şi atribuirea acestora altor autorităţi. Dacă au existat discuţii referitore la modul de transformare al unor spitale, considerăm că trebuia să participe, în mod obligatoriu, reprezentanţii autorităţilor locale care administrează respectivele locaţii şi care au preluat managementul acestora . Desfiinţarea unor spitale sau pierderea personalităţii juridice nu presupune doar problema locurilor de muncă (preocuparea sindicatelor) în primul rând fiind problema autorităţilor locale care răspund de starea de sănătate a populaţiei arondate”.

    Investiţiile, se duc pe „Apa Sâmbetei”
    Cel mai controversat subiect din ultima perioadă rămâne în „coadă de peşte”, iar sindicatele se luptă, ca beneficiarii, adică pacienţii gorjeni, să nu rămână fără serviciile medicale de care au nevoie. Astfel, liderul de sindicat aduce şi argumente, privitoare la acest aspect „se poate observa că aceste spitale au beneficiat de investiţii masive din partea Consiliului Judeţean Gorj, cât şi a Consiliilor locale respective. Aceste investiţii cât şi creşterea atenţiei faţă de spitale s-au intensificat odată cu preluarea şi a managementului, după o hotărâre tot a actualului Guvern, care în acest mod a păcălit autorităţile locale, făcându-le să investească în unităţile sanitare ca apoi să le preia şi să le schimbe destinaţia, gata renovate”. În scrisoarea adresată Ministerului Sănătăţii, Ion Măruţă nu uită să menţioneze ce investiţii s-au făcut în unităţile spitaliceşti „în cazul Spitalului de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” ….. s-a reusit finalizarea unei ample lucrări de reabilitare termică constând în schimbarea totală a tâmplăriei exterioare cu tâmplărie de aluminiu şi geam termopan, înlocuirea cazanelor din centrala termică şi a întregului circuit de căldură cât şi anveloparea integrării clădirii…. se apropie de finalizare reconstrucţia canalelor de ape uzate reziduale şi a staţiei de epurare care va funcţiona la standarde europene. Prin forţe proprii s-a reabilitat acoperişul clădirii, s-a asfaltat şi s-au făcut parcări şi s-a finalizat, obţinându-se finanţarea integrală, proiectul de montare a bateriilor solare pentru apă caldă menajeră (proiectul se va finaliza în această primăvară).

    Menţinerea spitalelor, o necesitate
    România rămâne cu 273 de spitale. Decizia va intra în vigoare de la 1 aprilie. Ministerul Sănătăţii a decis ca o parte din unităţile sanitare să fie comasate, restul se vor transforma în cămine de bătrâni. Sindicatele promit că nu se vor da bătuţi în lupta cu Ministerul şi astfel, aceştia ameninţă că vor face tot ce le stă în putere să păstreze personalitatea juridică a spitalelor şi să funcţioneze în continuare ca instituţii medicale. „Suntem de acord cu actuala guvernare că se impune crearea de locuri în căminele pentru bătrâni dar aceasta să nu fie făcută prin îngreunarea accesului populaţiei la serviciile de sănătate, crearea de locuri în căminele de bătrâni să fie făcută din fondurile proprii ale Ministerului Muncii şi nu prin diminuarea fondurilor provenite de la Casele de Sănătate colectate doar pentru sistemul sanitar. Toate aceste considerente fac ca menţinerea spitalelor din judeţul nostru să fie o necesitate avându-se în vedere distribuirea geografică a acestora, numărul populaţiei (387.000) cât şi nivelul de industrializare al acestuia, factor determinant în cauzarea îmbolnăvirii în rândul populaţiei”, a mai spus liderul de sindicat.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: