Acasa / Headlines / Județul Gorj, fruntaș la nivel național la tăierile ilegale de arbori

Județul Gorj, fruntaș la nivel național la tăierile ilegale de arbori

Gorjul se află printre județele fruntașe la nivel național în privința tăierilor ilegale de arbori. Situația gravă din județul nostru este prezentată în Raportul Tăierilor Ilegale 2018 lansat de curând de organizația de protecție a mediului Greenpeace.

Județul Gorj se află pe locul 9 într-un clasament al tăierilor ilegale, cu 419 fapte de acest gen înregistrate. Pe primele trei locuri se află Mureș, cu peste 1.100 de cazuri, Sălaj, cu peste 1.000 de tăieri ilegale și Argeș cu aproximativ 650.

Pe primul loc în țară la sesizările privind tăierile ilegale

Gorjul se mai află în acest clasament și la numărul sancțiunilor aplicate pentru contravenții de natură silvică, fiind înregistrate peste 1.000 de amenzi. În schimb, județul nostru este pe primul loc la nivel național în privința numărului de apeluri la 112 pentru verificarea transportului de material lemnos, cu peste 2.000 de sesizări.

De asemenea, o situație gravă se înregistrează în Gorj în privința neregulilor depistate de Garda Forestieră, fiind la acest capitol pe locul doi pe țară, cu aproape 120 de nereguli.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*