Acasa / Headlines / La Peștișani costumul popular e la loc de cinste. Festivalul Cântecului, Jocului şi Portului Popular-ediția a VII-a

La Peștișani costumul popular e la loc de cinste. Festivalul Cântecului, Jocului şi Portului Popular-ediția a VII-a

Festivalul Cântecului, Jocului şi Portului Popular din Peştişani a adunat în ținutul lui Brâncuși, duminică, mii de persoane. Participanții îmbrăcați în port popular au fost premiați de către organizatori pentru cele mai frumoase straie. A fost distracție și muzică de calitate, autoritățile reusind și în acest an să îmbine tradiția cu vremurile actuale.

Evenimentul a fost deschis cu parada portului popular, în centrul comunei Peștișani, unde participanții și-au etalat costumele vechi de zeci de ani. Au încins apoi o horă și au demonstrat că tradiția și folclorul oltenesc este dus mai departe de cei mai tineri dintre localnici. „Am venit cu drag la această ediție. Port un costum popular pe care-l am de la mama mea și ținând cont că eu am 68 de ani imaginați-vă câți ani are costumul ” , ne-a declarat o participantă. La polul opus am găsit un tinerel de doar 4 ani care ajutat de părinți a reușit să atragă atenția tuturor prin costumul purtat cu mândrie.

Tinere talente pe scenă

După horele din centrul comunei, distracţia s-a mută în satul Frânceşti, unde a avut loc o serbare câmpenească. Zeci de tineri artiști au urcat pe scena din în zona Deleţ. „Suntem la a șaptea ediție a Festivalului Cântecului, Jocului şi Portului Popular din Peştişani și iată că, costumul popular este purtat din ce în ce mai des. De când am ieșit primar am încurajat ONG-urile și împreună am dat un nivel mai mare acestei manifestări care are o participare din ce în ce mai mare. Avem 7 ansambluri care evoluează pe scena din Frâncești. Am reușit să scoatem astfel costumul popular din lăzile aflate în podurile cetățenilor” , a declarat primarul Cosmin Pigui.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*