„Livada Copilăriei“ în curtea unei biserici din Gorj

0
379

În curtea bisericii parohiale „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Țicleni a fost amenajată „Livada Copilăriei”. Evenimentul face parte din proiectul „Lumină din Lumină”, care are ca scop dezvoltarea activităților parohiale cu adolescenții și tinerii din parohii.

Pomii fructiferi au fost plantați de 17 copii din Parohia Țicleni, cu sprijinul invitaților la acest eveniment: părintele consilier Gabriel Sorescu din partea Mitropoliei Olteniei, edilul Constantin Radu, Cristina Negreanu, coordonatorul Centrului Cultural Țicleni, profesor Adriana Șofei, antreprenorii locali Ionel Burtea-Abund Berry, Vasile Manasia-Mura Copilăriei, Ramona Negreanu-Royal&Natural Honey și Sorin Otărășanu-Grădina cu Flori, Laurențiu Țicleanu-sculptor în piatră.

„Livada Copilăriei va deveni, cu timpul, locul unde ne vom putea întâlni cu drag, așa cum se întâmplă de fiecare dată când copiii vin la Biserică și ne vom aminti cum am participat cu toții la înființarea ei! Livada Copilăriei este proiect de suflet și le mulțumesc tuturor celor implicați. Am ales să înființăm această livadă cu gândul la viitor, copiii învață, astfel, că natura trebuie iubită și îngrijită, că Dumnezeu ne-a dat atât de multe și trebuie să fim recunoscători și să ne îngrijim de cele pe care Dumnezeu și natura ni le oferă. Învățăm să fim unii lângă alții, chiar și în vreme de pandemie, să ne bucurăm de lucrurile simple, să apreciem razele de soare și toate minunile de lângă noi, dar și pe oamenii de lângă noi. Este un proiect despre comuniune, comunitate, dragoste pentru natură și Dumnezeu, despre viitor-căci acești pomi astăzi plantați, vor rodi și vom putea mânca împreună fructele lor! Și atunci, copiii de astăzi își vor aminti cum au plantat acești pomi și se vor bucura că a rămas ceva în urma lor. Aici, la Parohia Țicleni, avem oameni care ne sunt mereu alături, cărora le mulțumesc!”, a spus preotul paroh Dragomir Țicleanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here