33.4 C
Târgu Jiu
luni, august 8, 2022
AcasăEconomicLiviu Andrei recomandă Guvernului aplecarea spre hidrocentrale și CEO

Liviu Andrei recomandă Guvernului aplecarea spre hidrocentrale și CEO

Fostul prefect de Gorj Liviu Andrei, vicepreședinte al organizației PSD Târgu Jiu, susține că românii vor avea zile grele dacă Guvernul nu găsește soluții pentru producerea energiei proprii. Politicianul afirmă că CE Oltenia și microhidrocentralele de pe râul Jiu ar trebui să fie pe primul plan pentru actuala guvernare.

„Cred că cea mai importantă misiune a Guvernului este să se coboare spre ce am avut înainte, acele microcentrale. Avem un diamant de care trebuie să ținem cont. Aceste microhidrocentrale și termocentrale trebuie ajutate. Dacă nu ne aplecăm către popor, situația va fi complicată. 70% din populația țării este vulnerabilă, 80-90% din pensionari sunt ultra-vulnerabili”, susține Liviu Andrei.

În privința situației la nivel de județ, social-democratul susține că trebuie renegociat Planul Național de Redresare și Reziliență. „Vital pentru zona noastră e CE Oltenia. S-a negociat un PNRR vulnerabil. Noi trebuie să producem și să facem ce trebuie. Un mare procent din producția zilnică este dată de CE Oltenia. Noi, Gorjul, avem „mine de aur”, trebuie doar să le exploatăm. Trebuie să uităm de chestiuni cum că trebuie să vindem ca să îi facem pe unii bogați. Mâine, dacă venim cu documentul, firmele respective, care nu și-au îndeplinit atribuțiile din contract, pleacă, dar cu conturile pline”, a mai declarat Liviu Andrei.

CEO a obținut preschimbarea termenului de judecată pentru Cariera Roșia

0
După ce, pe 2 august, Curtea de Apel București a amânat recursul Complexului Energetic Oltenia...

Recurs amânat, în cazul Carierei Roșia. Extinderea, blocată în continuare

0
Angajații Carierei Roșia mai au de așteptat până pe 15 septembrie, să afle ce se...

CEO oprește apa caldă la Craiova

0
Complexul Energetic Oltenia (CEO) va opri apa caldă la Craiova, pentru 6 zile. Măsura se...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!