11.5 C
Târgu Jiu
joi, mai 6, 2021
AcasăSocialLocul întâi la muncă în stăinătate!

Locul întâi la muncă în stăinătate!

Gorjul ocupă locul întâi pe ţară la forţa de muncă plasată în străinătate! Peste 300 de gorjeni au apelat la serviciul Eures din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj, pentru a munci peste hotare cu contract de muncă.

romeo-chiriac

Aproximativ 1400 de locuri de muncă în străinătate sunt puse la bătaie prin reţeaua Eures. Fruntaşă este Danemarca, ce pune la dispoziţie locuri în agricultură, la cules de mazăre şi căpşuni. Anul trecut, Gorjul a ocupat loc fruntaş în România, în ceea ce priveşte numărul de persoane ce au ales să muncească în străinătate. „Gorjul ocupă locul întâi pe ţară. Am reuşit prin reţeaua Eures trimitem cu contract de muncă să lucreze în străinătate 314 persoane. Pe locul 2 e Oltul cu 114, locul 3 Teleorman cu 104 persoane. Noi am reuşit să trimitem în Spania 288 de femei, din judţul Gorj, am avut Bursa locurilor de muncă pentru Spania, 13 în Danemerca, 8 în Germania, o persoană în Marea Britanie, una în Republica Cehă şi trei în Israel”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Oportunităţi de plasare a gorjencelor pe piaţa muncii din alte ţări, sunt şi în acest an. Astfel, în aceste zile au loc selecţiile în vederea recrutării de personal feminin pentru locuri de muncă în agricultură în Spania. Câştigurile sunt motivante, spun reprezentanţii AJOFM Gorj, cuantumul unui salariu ajungând şi la 1200 de Euro/lună. „Ieri şi astăzi, (n.r. miercuri şi joi) la Craiova este organizată Bursa tot pentru Spania. Aşteptăm rezultatele, sperăm ca şi de această dată Gorjul să trimită cât mai multe femei la lucru acolo”, a mai precizat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj. Contractele se încheie pe trei luni, iar plecarea va fi la jumătatea lunii februarie.

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -