Locuri de muncă pentru gorjeni! Salarii de până la 1.200 de euro

0
154

AJOFM GorjGorjenii sunt aşteptaţi la muncă. Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj anunţă peste 350 de locuri de muncă disponibile pe raza judeţului. Mai mult de jumătate din locurile de muncă disponibile sunt destinate persoanelor cu studii medii. Alte 600 de locuri de muncă îi aşteaptă pe gorjeni peste hotare, acolo unde salariul oferit ajunge chiar şi la 1.200 de euro pe lună.

Peste 350 de locuri de muncă le stau la dispoziţie gorjenilor care nu sunt încă angajaţi. O bună parte din angajatori au pus la dispozitie locurile de muncă destinate în special persoanelor cu studii medii. Din cele peste 350 doar 26 sunt destinate gorjenilor care au terminat şi o facultate.

„La ora actuală avem 357 de locuri de muncă vacante. Cele mai multe ar fi pentru agenţi de securitate, asistenţi medicali, bucătari, casieri, crescători păsări, dulgher, tâmplar, parchetar, electrician, betonist, frezor, lăcătuş mecanic, mecanic auto, sudor şi operatori abatorizare păsări. Deja începe activitatea şi la noua firmă care se deschide în zona de Sud a municipiului. Din cele 357 de locuri de muncă 26 sunt destinate celor cu studii superioare. Cele mai multe ar fi pentru ingineri construcţii civile, economist, medic medicină generală, medic specialist” a declarat Romeo Chiriac, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Și cei care doresc să plece la muncă peste hotare au la dispoziție, la ora actuală, peste 600 de joburi, cele mai multe fiind în agricultură în țări precum Spania, Danemarca și Portugalia. Salariul oferit porneşte de la 700 de euro şi poate ajunge și la 1.200 de euro pe lună.

,,Prin serviciul EURES avem disponibile 626 de locuri de muncă, în diverse ţări şi pe diverse meserii, cele mai multe fiind în domeniul sezonier agricultură, în Danemarca, Portugalia şi Spania. Danemarca a venit din nou cu oferta de culegător de mazăre. Pentru această ofertă vor organiza o selecţie la începutul lunii martie. Pentru Spania avem o ofertă de culegători de fructe şi ambalarea acestora în depozite. Portugalia caută români care doresc să lucreze în domeniul sezonier ca şi culegători de zmeură, mure şi afine”, a precizat Diana Văduva, consilier EURES în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Salariile sunt extrem de atrăgătoare

,,Dacă vorbim de oferta pentru muncă sezonieră, Danemarca plăteşte la kilogram cules. Este 10,6 euro brut\kg, Spania şi Portugalia oferă un salariu de 6,25 euro brut\h pentru lucrul în câmp şi 6 euro brut\h pentru lucrul în fabrică. Portugalia oferă un salariu fix între 700 şi 1200 euro brut pe lună, în funcţie de orele lucrate în luna respectivă”, a declarat Diana Văduva, consilier EURES în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Străinii le oferă românilor posibilitatea să lucreze şi în alte domenii. ,,Avem oferte şi pe diverse alte meserii. De la hotelier în Germania până la ingineri sau asistenţi medicali în Marea Britanie. Salariul diferă în funcţie de ţara şi postul ocupat”, a mai precizat Diana Văduva, consilier EURES în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Persoanele interesate de aceste locuri de muncă sunt sfătuite să se prezinte la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj cu adeverință de la medicul de familie care să ateste faptul că sunt apți pentru muncă dar și cu buletinul în original și copie xerox.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here