10.6 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 13, 2021
AcasăSocialO lună până la înscrierea în clasa pregătitoare

O lună până la înscrierea în clasa pregătitoare

Ieri, ar fi trebuit să se afişeze şi în Gorj la şcolile care organizează clase pregătitoare pentru anul şcolar 2015/2016 numărul de clase pregătitoare alocate, aşa cum prevede metodologia Ministerului Educaţiei. Se aşteaptă încă ordinul de ministru care să permită acest lucru. Între timp, conducerile unităţilor de învăţământ şi dascălii stau la dispoziţia părinţilor cu toate informaţiile necesare. Totodată, în această perioadă s-au stabilit comisiile de înscrieri.

Prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare rezervată repartizării la şcolile de circumscripţie are loc pe 9 martie, după ce între 16 februarie şi 6 martie părinţii vor putea completa online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile –tip de înscriere. În clasa pregătitoare merg copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2015 şi ai căror părinţi au obligaţia de a-i înscrie în învăţământul primar în clasa pregătitoare. Un moment prielnic pentru informarea părinţilor şi familiarizarea micuţilor cu mediul dintro şcoală vine de la organizarea unei „Zile a porţilor deschise”, în intervalul 11-20 februarie. „Pe acest proiect primii paşi începeau cu ziua de astăzi, 9 februarie, dar dat fiind că nu avem un ordin de ministru noi nu putem demara activităţile de înştiinţare a părinţilor, de afişare a unui grafic concret privind stabilirea condiţiilor specifice privind data la care şcoala noastră va organiza Ziua porţilor deschise. Evenimentul se vrea o ocazie pentru părinţii şi elevii din grădiniţele din apropiere de a vizita şcoala, li se va prezenta oferta şcolii şi vor fi organizate activităţi culturale, pentru că ne-am propus să atragem cât mai mulţi copii”, a declarat Aurel Popescu, director Şcoala Generală “Al.Ştefulescu”. Solicitări de înscriere vor depune între 16 februarie şi 6 martie, şi părinţii care au copiii în vârstă de 7 ani, dar îi doresc înscrişi direct în clasa I.

5 clase pregătitoare la Şc. Al. Ştefulescu

La Şcoala “Alexandru Ştefulescu” de exemplu, conducerea spune că vor fi 5 clase pregătitoare şi cel mai probabil 6 clase I, unde se va ţine cont şi de cererile pentru nou veniţi. „Şcoala noastră are un număr de copii veniţi din circumscripţie destul de mic şi atunci planul nostru de şcolarizare care este la clasa pregătitoare de 5 clase, 125 de locuri se realizează mai mult în etapa a II-a în care se înscriu la noi copii proveniţi din alte circumscripţii. Înscrierea propriu-zisă se face pe baza cererilor tip în mai multe etape, în format online cu validarea ministerului”, a precizat Aurel Popescu, director Şcoala Generală “Al Ştefulescu”.

Prima etapă începe la 9 martie

Aşadar, înscrierea în clasa pregătitoare a elevilor se va face în două etape. Prima corespunde datei de 9 martie, prioritate având repartizarea pe baza cererilor tip completate de părinţi, copiii care aparţin şcolilor de circumscripţie. Acolo unde preferinţa se îndreaptă către altă unitate şcolară decât cea arondată după adresa de domiciliu, părinţii au la dispoziţie cea de-a doua etapă de înscriere, programată pentru 17-27 martie 2015. Pe 3 aprilie se vor afişa la fiecare unitate şcolară listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -