Acasa / Social / Magazin „Unirea“ în Târgu Jiu pentru valorificarea produselor românești

Magazin „Unirea“ în Târgu Jiu pentru valorificarea produselor românești

Reprezentanții Ministerului Agriculturii din Gorj caută un spațiu în municipiul Târgu Jiu pentru amenajarea unui magazin care să funcționeze cadrul Casei Române de Comerț Agroalimentar „Unirea“ a statului român, în care vor fi comercializate produsele tradiționale ale agricultorilor și fermierilor gorjeni.

În magazin se vor găsi și cele 20 de produsele montane din județul care au fost atestate de Agenția Zonelor Montane. „Am văzut primele trei axe de deplasare a acestor magazine. Una dintre acestea este din județul Olt, Dolj, Vâlcea Gorj. Suntem printre primele locații unde se speră că se va realiza un astfel de magazin. Chiar am fost căutați de minister și căutăm o locație în Târgu Jiu și vrem să fie cât de cât în centru. Sperăm ca să avem cât mai curând acest magazin, unde și cei trei producători de produse montane să se regăsească“, a spus Alin Petrică, directorul Direcției Agricole Gorj.

Producătorii trebuie să se asocieze

Produsele vor fi vândute fără adaos comercial, dar în baza unor negocieri cu producătorii agricoli. Alin Petrică spune că fermierii trebuie să se asocieze pentru a realiza o aprovizionare în mod corespunzător. „Probabil va fi o negociere între producător și Casa de comerț «Unirea». Prețurile sunt competitive și nu se pun adaosuri în ceea ce privește produsele, dar este foarte greu să lucrezi cu magazine, dacă nu se asociază. Dacă producătorii din Gorj nu vor înțelege că este absolut necesar să se unească în cooperative pe filiere de produse, le va fi foarte greu să răzbată“.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*