spot_img
18.5 C
Târgu Jiu
miercuri, aprilie 24, 2024
Altele
    AcasăSocialMai feriţi de răceli în 2014

    Mai feriţi de răceli în 2014

    Valorile mai generoase ale temperaturilor din ultima perioadă a făcut ca numărul de îmbolnăviri să scadă la jumătate faţă de jumătatea lunii decembrie. Dacă până în 22 decembrie 2013, figurau peste 1000 de cazuri de viroze, ultima parte a anului aduce o înjumătăţire. În continuare, cei mai expuşi rămân copiii, atât sugarii cât şi cei cu vârstă şcolară.

    Virozele respiratorii rămân cele mai frecvente forme de răceli care au o rată destul de crescută printre cei mai mici. Din cele 1100 de cazuri înregistrate până la debutul lui 2014, spitalizate sunt 10, din care în 5 cazuri, vârsta nu trece de 5 ani. La pneumonii, numărul a mai scăzut comparativ cu cele două perioade din luna decembrie. Din 248 de cazuri, în peste 70 a fost nevoie de internare şi de tratament de specialitate, dar în toate cele aproximativ 250 de îmbolnăviri, numărul care atrage atenţia este total copiilor, tinerilor dar şi al celor mai în vârstă, unde din 64 de cazuri de pneumonii, în 9 s-a decis administrarea tratamentului în spital. De spitalizare au avut nevoie şi 28 de copilaşi cu vârste între 2 şi 4 ani.

    De luat aminte

    Nu trebuie ignorate sfaturile medicilor în special în perioada sezonului rece, al fluctuaţiilor de temperatură şi când sistemul imunitar este mai slăbit. Consumul ridicat de lichide, fructe şi legume reduce riscurile de îmbolnăviri, dar la apariţia primelor simptome de răceli, trebuie evitate aglomeraţiile.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: