5.6 C
Târgu Jiu
vineri, martie 5, 2021
Acasă Social Mai mulți asistenți maternali, în Gorj

Mai mulți asistenți maternali, în Gorj

Direcția Generală de Asistență și Protecție a Copilului Gorj își mărește echipa de asistenți maternali. După o primă selecție vor intra în pregătire 19 persoane care și-au dorit să devină ajutor pentru copiii nimănui.

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, prin Autoritatea Naţională  pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), în parteneriat cu cele 47 de Direcţii Generale de Asistenţă  Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din ţară, utilizează fonduri europene pentru a extinde şi a profesionaliza actuala reţea de asistenţă  maternală. Prin intermediul proiectului ,,TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor, până  la sfârşitul anului 2023, actuala reţea de asistenţă  maternală  va fi extinsă  cu aproximativ 4000 de persoane şi 15.000 de asistenţi maternali din sistem vor beneficia de formare profesională  continuă.

”DGASPC Gorj va angaja, în următorii cinci ani, nu mai puţin de 50 de asistenţi maternali profesionişti (AMP), câte zece persoane pe an. Perioada de depunere a dosarelor pentru sesiunea de recrutare aferentă  anului 2019 s-a finalizat, înscriindu-se 31 de persoane. Acestea au fost evaluate în vederea stabilirii capacităţii de a oferi îngrijire potrivită  copilului care necesită  o măsură  de protecţie, fiind avute în vedere mai multe aspecte, între care: condiţiile materiale, starea de sănătate (atât a solicitantului, cât şi a tuturor celor care locuiesc împreună  cu acesta), aptitudini parentale, profilul moral. Trei solicitanţi au renunţat la solicitările de a deveni AMP, iar 9 solicitanţi nu au îndeplinit condiţiile necesare pentru a deveni asistenţi maternali profesioniti. In perioada 01-12 aprilie 2019 se va desfăura etapa pregătirii, la care participă  cei 19 solicitanţi rămași”, a transmis conducerea DGASPC Gorj.

Proiect important

Proiectul TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor vine în sprijinul dezvoltării şi profesionalizării actualei reţele de asistenţi maternali, care reprezintă  una dintre cele mai bune opţiuni pentru asigurarea creşterii şi îngrijirii copiilor aflaţi în sistemul de protecţie specială, autorităţile propunându-i să  închidă  toate centrele de plasament până  la data de 1 ianuarie 2021. Durata contractului este de 5 ani, valoarea lui pentru DGASPC Gorj fiind de 28.694.448,08 lei, iar contribuţia Consiliului Judeţean este de 2%, respectiv 573.895,08 lei. Prin intermediul acestui proiect se va dezvolta reţeaua de asistenţi maternali profesionişti de la nivelul DGASPC Gorj, derulându-se totodată  si activităţi ce privesc dezvoltarea de instrumente, proceduri, mecanisme noi de formare profesională, îmbunătăţirea nivelului de competenţe al acestora.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

Comentarii recente