Manifestare închinată lui Tudor Vladimirescu la monumentul ridicat în București de un sculptor gorjean

0
90

O manifestare cu semnificații aparte a avut loc ieri, în București, la monumentul ridicat de sculptorul gorjean Paul Popescu, în cartierul Militari.

„Ziua Comemorării Naționale Tudor Vladimirescu“ a fost organizată de mai multe asociații istorice, printre care s-a numărat și Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu“, condusă de istoricul gorjean Andrei Popete Pătrașcu. La această acțiune au participat elevi și iubitori de istorie, care au dorit să aducă un omagiu celui care a deschis drumul către formarea statului românesc modern

„In Honorem, Tudor Vladimirescu! Eroii sunt trecutul, prezentul și viitorul neamului! Astăzi a fost despre Eroul Tudor Vladimirescu și destinul său în slujba poporului român.

Mulțumim asociațiilor partenere, elevilor, profesorilor, invitaților și tuturor celor prezenți astăzi în Parcul Tudor Vladimirescu din Capitală, la evenimentul dedicat împlinirii a 200 de ani de la trecerea în rândul Eroilor-martiri a lui Tudor Vladimirescu“, este mesajul transmis de Asociația de Reconstituiri Istorice „Ferdinand I”.

Torturat și ucis în noaptea de 9 iunie spre 10 iunie

Tudor Vladimirescu a fost capturat de oamenii lui Ipsilanti, conducătorul Eteriei pe 2 iunie, iar, o săptămână mai târziu, în noaptea de 9 spre 10 iunie, conducătorul pandurilor a fost tăiat cu săbiile după ce fusese torturat, trupul fiindu-i aruncat într-o fântână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here