Acasa / Headlines / Medalie de argint obținută de un elev târgujian la Balcaniada de Informatică

Medalie de argint obținută de un elev târgujian la Balcaniada de Informatică

Ion (Giovani) Popescu, elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“, a fost premiat cu medalia de argint la Balcaniada de informatică la care au participat elevi din 13 țări. Ioan Popescu este cel mai tânăr participant de la Balcaniada de seniori care a reușit să obțină un premiu. Balcaniada se desfășoară la Timișoara și se va încheia astăzi.

Giovani Popescu a reușit mare perfomanță pentru învățământul gorjean. „A fost destul de greu. Este prima competiție de nivel internațional la care particip. Sunt mulțumit de rezultatul pe care l-am obținut. Puteam să fac mai bine, dar eu cred că m-am descurcat“, a spus Giovani Popescu. Concursul a constat în două probe, fiecare desfășurându-se pe parcursul a câte cinci ore. „Ambele probe au fost de algoritmică și s-au desfășurat pe parcursul a câte cinci ore pentru fiecare probă. Am avut de rezolvat trei probleme“, a precizat elevul.

Opt medalii la Balcaniada de informatică

Eugen Nodea, profesorul de informatică de la Colegiul Național Tudor Vladimirescu, a spus că medalia obținut de elevul târgujian este cu atât mai importantă cu cât Giovani este cel mai tânăr participant din tot concursul: „Giovani Popescu este doar unul dintre cei opt participanți ai României, care a obținut la Balcaniada de seniori și juniori trei medalii de aur și cinci de argint. Un rezultat foarte bun care ne situează, cel puțin în spațiul balcanic, ca o țară cu oameni de performanță“.

Lotul național al României a obținut mai multe premii și se va situa pe un loc fruntaș în clasamentul final. Balcaniada de informatică Seniori se desfășoară la Timișoara în perioada 7-13 iulie. Concursul se află la cea de-a 26-a ediție. La competiția destinată seniorilor, dar și la cea pentru juniori an au participat 180 de elevi și peste o sută de profesori din mai multe țări.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*