21.6 C
Târgu Jiu
marți, mai 24, 2022
AcasăSocialMesaj pentru Ministrul Muncii: „Să vină să muncească în locul nostru! Decât...

Mesaj pentru Ministrul Muncii: „Să vină să muncească în locul nostru! Decât să muncim gratis mai bine întindem mâna la stat”

Situația fără precedent de la Roșia de Amaradia, unde personalul auxiliar din învățământ trebuie să plătească contribuțiile sociale din buzunar, iar asta le dă de gândit angajaților. Oamenii spun că le-ar fi mai bine dacă ar sta acasă și ar încasa ajutorul social decât să muncescă pe brânci pentru nimic. Îngrijitoarele de la grădinița din localitate fac apel la Ministrul Muncii să vină și să vadă în ce condiții muncesc.

Femeia încadrată cu un sfert de normă la grădinița din localitatea gorjeană susține că se gândește serios să renunțe la locul de muncă. Mamă a doi copii în vârstă de 14, respectiv 16 ani, îngrijitoarea spune că nu are rost să se chinuie pentru a-și plăti singură contribuțiile sociale. Face în schimb apel la Ministrul Muncii să vină la Roșia de Amaradia să muncească cot la cot cu ea pentru ca la final de lună să nu primească niciun leu. „Cred că este bine să stau acasă. Nu e ușor să fii îngrijitor, bagăm mâna pe la toaletă, facem focul în sobe. E o mizerie! Doamna Olguța Vasilescu să vină să vadă condițiile și situațiile în care muncim. Să se pună în locul nostru, cum muncim și cum suntem plățiți Ei nu se gândesc la noi niciodată. Dacă nu se remediază problema stau acasă și iau ajutor social”, a declarat Daniela Zăvelcă, îngrijitoare la grădiniţa din Roşia de Amaradia.

„Nu ar rezista Olguța”

O altă angajată a unității spune că Ministrul Muncii, prin aplicarea noii grile de salarizare, i-a lăsat copii fără mâncare pe masă. Loredana Cotigă muncește de trei ani la școala din localitatea gorjeană. Până luna trecută încasa 500 de lei, din februarie va rămâne doar cu 200 de lei. „Nu e normal ce se întâmplă dar noi, ca angajați, nu putem să facem nimic. Nu cred că ar rezista doamna Olguța să facă ce fac eu. Vin de la 05:00 până la 8:00 și apoi de la 12 până la 15:00, zilnic, și vă dați seama în ce condiții muncesc. Fac focul în patru clase, spăl găleți, pun apă la chiuvetă, mătur, toc lemne, le car cu roaba în clase. Nici nu mă gândesc ce o să fac cu 200 de lei dacă cu 500 de lei nu făceam nimic. Am doi copii, ce le dau să mănânce? Nu am ce să le dau decât pâine”, a declarat femeia.

„«Ministra» Muncii face calcule la tablă”

Soțul femeii care trebuie să vină cu bani de acasă pentru a achita contribuțiile sociale susține că dacă este nevoie merge până în pânzele albe pentru drepturile soției. Bărbatul crede că statul își bate joc de omul de rând. „«Ministra» Muncii face calcule la tablă, zilnic, la televizor dar nu s-a gândit că unii au un sfert de normă, alții jumătate de normă, să calculeze plata bine. Ei fac calcule dar una e să faci calculul pe viu și alta e să-l faci din pix. Mergem la judecată, ne împrumutăm dacă e nevoie dar cu hoții ăștia nu mai merge. Ei și-au mărit salariile iar pe noi, oamenii de rând, proștii, dau în noi. Nu țin cont de munca noastră! Păi unii să ia 5 salarii și alții să moară cu jumătate de normă. Păi poți să trăiești cu 250 de lei? Unii, buni de muncă ia ajutor social și nu muncesc nimic, ia mai mult ca noi și noi ne rupem oasele”, a declarat soțul femeii dezavantajate.

„E ridicol ce se întâmplă”

Și primarul din localitate crede că Guvernul încurajează statul acasă afirmând că în curând vom ajunge o tară de asistați pentru a evita plata contribuțiilor. „Cred că chestiunea asta e de domeniul ridicolului. Cel cu ajutor social prestează pe lună maxim 20 ore adică 3-4 zile și va fi renumerat cu 150 lei iar femeia de serviciu care da, e pontată doar 2 ore pe zi, dar ea muncește mult mai mult trebuie să vină cu bani de acasă. La ajutorul social nu se percep contribuții, e ceva de neexplicat. Se încurajează nemunca și cred că și femeia de serviciu ar putea fi încadrată la ajutorul social și să fie repartizată să muncească la grădiniță”, a explicat Liviu Cotojman primarul localității Roșia de Amaradia.

Vîlceanu : „Nu am avut un război cu Marcel Romanescu. El are cu mine”

0
Colegi în partid dar adversari pe teren. Liberalii gorjeni continuă să se faulteze. Liderul PNL...

Toate persoanele angajate la Ambulanța Gorj în perioada pandemiei au rămas în cadrul unității

0
Toate persoanele care au fost angajate pe perioada pandemiei de COVID-19 în cadrul Serviciului Județean...

Săptămâna prevenirii criminalității în Gorj

0
Inspectoratul de Poliție Județean Gorj, prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, organiză, zilnic,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!