Meseria, brățară de aur! Marile companii caută specialiști bine pregătiți în școlile profesionale

0
25

liceul energeticTinerii care au diplomă de electrician își pot găsi un loc de muncă bine plătit și asta o demonstrează cererea de specialiști existentă la ora actuală pe piața muncii. Marile companii își caută oameni bine pregătiți pe o anumită meserie. Elevii din Gorj care își doresc un viitor mai sigur din punct de vedere profesional se pot înscrie la școala profesională la Liceul Energetic din municipiul Târgu-Jiu, aici fiind disponibile câte 15 locuri la specializările electrician și la „mecanic”.

Prima etapă de înscrieri la școlile profesionale s-a încheiat săptămâna trecută, însă până la începutul anului școlar elevii încă își vor putea depune dosarele la Liceul Energetic din Târgu-Jiu, acolo unde vor funcționa două calse la școala profesională pe profilele electrician și mecanic. Până acum s-au înscris 13 elevi din Gorj, iar oferta unității de învățământ este foarte avantajoasă! Mai sunt locuri disponibile și elevii sunt așteptați să se înscrie. Părinții și elevii trebuie să înțeleagă faptul că a absolvi o școală profesională nu înseamnă a pune punct traseului școlar. Fiecare elev se poate înscrie după în clasa a XI-a la liceu, având posibilitatea obținerii a două diplome/specializări, putând urma și facultatea, dacă își dorește. În afară de acest fapt, pe piața muncii sunt disponibile foarte multe locuri de muncă pentru electricieni, sudori, mecanici etc. Mai trebuie spus și faptul că de anul școlar viitor-2017-2018-CEZ Distribuție asigură accesul elevilor Liceului Energetic la programul pilot „Ucenic Electrician”.

Ce înseamnă Ucenic Electrician

Programul pilot Ucenic Electrician este susținut de Distribuție Oltenia, în colaborare cu Liceul Energetic Târgu Jiu, Inspectoratul Școlar Județean Gorj și Asociația ROI. Condiția esențială pentru doritori este ca după absolvirea ciclului gimnazial să opteze pentru Liceul Energetic Târgu Jiu, specializarea Electrician exploatare centrale, stații și rețele electrice. Elevii doritori se vor bucura de experiența și cunoștințele oferite de specialiștii Distribuție Oltenia. Ulterior, vor putea aplica aceste cunoștințe în practica într-un laborator electric de ultimă generație, ce va fi dotat cu sprijinul operatorului de distribuție la Liceul Energetic. „De asemenea, elevii vor beneficia de sesiuni de mentorat, stagii de pregătire practică în instalațiile electrice ale operatorului Distribuție Oltenia, dar vor avea parte și de sesiuni de dezvoltare personală alături de specialiștii Asociației ROI. Cei mai buni cnci elevi dn clasă vor primi o bursă de 200 lei, pe lângă banii de la Guvern. La sfârșitul școlii profesionale cei ami buni se vor putea angaja la Distribuție”, a spus Antoaneta Butoarcă, directorul adjunct al Liceului Energetic Târgu-Jiu. Proiectul a fost implementat până acum cu succes în județele Dolj și Argeș, având sprijinul Inspectoratelor Școlare Județene Argeș și Dolj și a Asociației ROI.

Pentru mai multe detalii despre proiectul Ucenic Electrician, va invitam sa accesati https://distributieoltenia.ro/ucenicelectrician

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here