spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăSocialMii de cereri pentru încălzirea în sezonul rece 2013-2014

    Mii de cereri pentru încălzirea în sezonul rece 2013-2014

    De teama facturilor grase la încălzire, mii de gorjeni s-au grăbit deja cu dosarele să primească ajutor de la stat pe timpul iernii! Încă din prima lună oamenii au depus formularele şi actele cerute de lege pentru a fi siguri că nu vor fi refuzaţi de la plată. Agentia de Prestatii Sociale Gorj a centralizat cerererile depuse până în prezent şi vorbeşte de aproximativ 16 mii de beneficiari.

    Aproape 16 mii de gorjeni au profitat de mâna întinsă de Guvern pentru a face faţă mai uşor cheltuielilor cu încălzirea locuinţei. Încă din prima lună, noiembrie, oamenii s-au grăbit de depună documentaţia necesară obţinerii ajutorului de încălzire, pentru că legea nu permite decontarea facturileo retroactiv. Conducerea Agenţiei de Plăţi şi Prestaţii Sociale Gorj a declarat că “ până la 25 noiembrie, au fost depuse la primării 15.700 de cereri pentru ajutorul la încălzire, din care, aprobate au fost 15.400 de cereri, prin dispoziţii ale primarilor. Pe sisteme de încălzire, vorbim de 6600 de cereri depuse pentru ajutorul pentru gaze, alte 7200 pentru lemne, cărbune şi combustibil solid, 108 cereri la energie electrică şi pentru energia termică, unde se include doar oraşul Motru, ne referim la 1400 de cereri”, a declarat directorul Agenţiei pentru Plăţi şi Prestaţii Sociale, Viorica Roşianu. “Chiar dacă mulţi dintre cei care nu au venituri s-au grăbit să prindă la plată şi luna noiembrie, criteriile pentru a beneficia de ajutorul de încălzire a locuinţei, mai exigente ca anul trecut au făcut ca şi selecţia dosarelor spre plată să fie una mai drastică ca în 2012. Prin urmare, numărul celor care au depus solicitări pentru subvenţia la încălzire, aferentă perioadei reci 2013-2014, se arată descrescător faţă de anul trecut, când numărul beneficiarilor a fost de 21 de mii.

    Energia electrică, motiv de “puricat” dosarele!

    Prin sondaj, dosarele vor fi verificate de reprezentanţii primăriilor, cărora le revine această sarcină. În cazul categoriei de cetăţeni care au solicitat subvenţie pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică, legislaţia este clară, toate dosarele sunt supuse verificării.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: