10.8 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 8, 2021
AcasăSocialMonede valoroase cu cei ''200 de ani de la Revoluţia din 1821...

Monede valoroase cu cei ”200 de ani de la Revoluţia din 1821 condusă de Tudor Vladimirescu’

Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic monede din aur, argint, tombac cuprat şi alamă pentru colecţionare cu tema ”200 de ani de la Revoluţia din 1821 condusă de Tudor Vladimirescu”. Monedele din aur, argint şi tombac cuprat vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Monedele cu tema 200 de ani de la Revoluţia din 1821 condusă de Tudor Vladimirescu au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. Aversul monedei din aur prezintă portretul şi numele lui Tudor Vladimirescu, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „500 LEI”, anul de emisiune „2021” şi stema României.

Aversul monedei din argint prezintă portretul şi numele lui Tudor Vladimirescu, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, anul de emisiune „2021” şi stema României.

Aversul monedei din tombac cuprat prezintă portretul şi numele lui Tudor Vladimirescu, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „1 LEU”, anul de emisiune „2021” şi stema României.

Aversul monedei din alamă pentru colecţionare prezintă portretul şi numele lui Tudor Vladimirescu, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „50 BANI”, anul de emisiune „2021” şi stema României.

Reversul comun tuturor monedelor redă, în centru, monumentul de la Padeş şi anul evenimentului aniversat, „1821”, în partea de jos, acvila de pe steagul lui Tudor Vladimirescu şi, circular, inscripţia „200 DE ANI DE LA REVOLUTIA CONDUSA DE TUDOR VLADIMIRESCU”.

Prețuri

Tirajul maxim aprobat pentru moneda din aur este de 1.000 de piese, pentru moneda din argint este de 5.000 de piese, pentru moneda din tombac cuprat este de 5.000 de piese, iar pentru moneda din alamă pentru colecţionare este de 20.000 de piese. Preţurile de vânzare sunt: 11.000 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare; 440 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare; 110 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din tombac cuprat, inclusiv broşura de prezentare; 10 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă pentru colecţionare.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -