Moș Nicolae a ajuns pe un drum impracticabil la o familie sărmană din Negomir

0
4929

 

Moș Nicolae a ajuns cu mare greutate la o familie sărmană din comuna Negomir. Voluntarii de la Asociația „Glasul Sufletului“ din Rovinari au mers încărcați cu multe daruri pentru cei doi copii, cu vârste de 4 și 11 ani. Drumul care duce la căsuța din bârne aflată într-o pădure este impracticabil. Pe acesta nu se poate circula cu mașina, astfel că voluntarii au mers la pas. În cătunul din comuna Negomir își mai duc viața două familii.

Copiii s-au bucurat nespus de mult pentru că Moș Nicolae a reușit să ajungă și la ei.

„Căsuța se află pe un deal. Este racordată la curent, dar apa o iau de la o cișmea care se află departe de casă. Este foarte greu. Am încercat să le aducem o alinare. Băiatul de 11 ani nu a mai mers o perioadă la școală, pentru că părinții nu au mai avut bani de pachet. Le-m du alimente, dulciuri, încălțăminte și haine“. Copiii și părinții s-au bucurat foarte mult că am venit la ei“, a spus Cristina Lia, președintele Asociației „Glasul Sufletului“.

Casa este din bârne și are doar câțiva metri pătrați

Cea mai bună soluție este ca familia cu doi copii să se mute într-o altă locuință.

„Casa este dărăpănată, din bârne. Cred că toată casare opt metri pătrați. Cred că cel mai bine ar fi dacă s-ar putea muta într-o altă locuință, mai apropiată de drumul principal. Nu cred că Primăria se va ocupa să reabiliteze drumul pentru două familii“, a mai precizat Cristina Lia.

Veniturile totale ale familiei sunt de nici 1.000 de lei, reprezentând alocațiile copiilor și venitul de completare, precum și o indemnizație acordată mamei pentru un handicap de care suferă.

Au fost nevoiți să vândă calul

Familia Militaru a avut un cal cu care mai efectua diferite servicii în localitate. Bărbatul a fost nevoit să îl vândă și a rămas fără singurul sprijin.

„Un cal le este de mare ajutor. El mai era chemat de localnici să-i ajute la diferite activități. Această familie trebuie ajutată“, a mai adăugat Cristina Lia.

Ca să mai facă rost de bani, bărbatul a mers să doneze sânge, pentru a beneficia de tichetul valoric. Cei care doresc să dea o mână de ajutor pot să o apeleze pe Cristina Lia la numărul de telefon 0761090626.

 


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here