Acasa / Headlines / Mai multe şanse pentru şomerii care vor recalificare şi o afacere

Mai multe şanse pentru şomerii care vor recalificare şi o afacere

Peste 500 de şomeri gorjeni din două regiuni Sud-Vest Oltenia şi Vest vor avea o şansă în plus să îşi găsească un loc de muncă! Asta, graţie unui proiect derulat de Agenţia Judeţeană pentru Ocupare Forţei de Muncă Gorj în parteneriat cu Centrul Regional de Formare Continuă Timişoara şi o firmă de consultanţă din Reşiţa. Scopul proiectului este ca şomerii din grupul ţintă să primească consiliere, să participe la programe de formare profesională şi să beneficieze de servicii de mediere a muncii. Tinerii care doresc să pătrundă în lumea afacerilor vor fi de asemenea sprijiniţi.

Cu fiecare curs de recalificare, şansele pentru un loc de muncă cresc, iar măsurile active de ocupare îşi dovedesc eficienţa. Grupul ţintă numără 558 de şomeri, din care 372 şomeri de lungă durată, femei şi tineri. Toţi vor beneficia de consiliere şi orientare pe piaţa muncii. Aportul la proiect pe fonduri europene este de 5 milioane de lei, iar contribuţia beneficiarului este de 500 de mii de lei. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investeşte în oameni! Obiectivul general al proiectului îl constituie sprijinirea activităţilor privind măsurile active pentru creşterea şanselor de ocupare în rândul şomerilor şi şomerilor de lungă durată din cele două regiuni (Sud-Vest Oltenia şi Vest). „În cadrul proiectului, sunt sprijinite şi intensificate măsurile active de ocupare: informare şi consiliere profesională, medierea muncii pe piaţa internă şi plasare la locul de muncă, formare profesională, consultanţă şi asistenţă, pentru începerea unei activităţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri. Persoanele din grupul-ţintă sunt cuprinse, în funcţie de necesităţile fiecăreia, la una sau mai multe din măsurile active menţionate, în vederea creşterii şanselor de ocupare”, a declarat Cristina Guţă, manager proiect.

Nu va lipsi nici consultanţa în afaceri pentru 100 de şomeri care doresc astfel de servicii, iar 40 dintre ei vor urma curs de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale. „Rolul nostru este de a sprjini cursurile de formare profesională, de a informa despre ce înseamnă să fii întreprinzător şi cum poţi pătrunde în lumea afecerilor, în mediul ptivat”, a declarat Alexandru Avram, reprezentant Centru Regional de Formare Timişoara. Proiectul include o vizită de studiu în Danemarca, iar norocoşii sunt 20 de şomeri care vor demara o activitate independentă.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*