Muzeu dedicat echipei Pandurii în incinta noului stadion

0
34

Publicistul Dorin Brozbă, autor al mai multor cărți despre istoria clubului de fotbal Pandurii, a propus autorităților locale înființarea unui muzeu dedicat echipei de fotbal. Acesta a precizat că a depus mai multe solicitări în acest sens la Primăria Târgu Jiu, dar, până acum, nu a primit vreun răspuns. În schimb, Dorin Brozbă a discutat cu Robert Băleț, directorul Clubului Sportiv Municipal, care l-a asigurat că s-a găsit un spațiu care va avea această destinație: „Doream ca să se stabilească un spațiu generos pentru amenajarea unui muzeu al echipei Pandurii. Am făcut de un an de zile o adresă către Primăria Târgu Jiu, proprietarul arenei, dar nu am primit vreun răspuns. Ne interesează să avem un spațiu generos pentru că deținem multe obiecte, cum ar fi programe de meciuri din acele timpuri, cărți, înregistrările integrale din cupele europene“.

Propunere pentru denumirea Stadionului municipal

Publicistul Dorin Brozbă mai propune ca noua arenă de la Târgu Jiu să poarte numele primului antrenor al echipei Pandurii, Tudor Paraschiva, care a fost și atacant al echipei naționale: „Stadionul, așa cum se întâmplă și în alte mari orașe să fie denumit Tudor Paraschiva, care este antrenorul emblemă al acestei echipe. A fost internațional român, vârf de atac al echipei naționale în anii 50, iar în anii 1962 până în 1967, când a murit ca urmare a unei boli incurabile, a stat permanent la Pandurii Târgu Jiu.

Dorin Brozbă mai propune și ca tribunele noului stadion să poarte numele fostelor glorii ale echipei Pandurii, iar veteranii care sunt în viață să primească locuri gratuite la lojă.

Cornel Grama, primul căpitan al echipei Pandurii, susține că stadionul ar trebui să se numească Tudor Paraschiva: „Era un antrenor în fața căruia se înclinau toți jucătorii. Susțin această inițiativă“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here