Acasa / Social / Nevoiașii Gorjului mai au de așteptat după alimentele UE

Nevoiașii Gorjului mai au de așteptat după alimentele UE

Gorjenii cu posibilități materiale reduse mai au de așteptat până când vor beneficia de alimentele oferite de Uniunea Europeană. Potrivit reprezentanților Prefecturii, abia în aceste zile se organizează la nivel național licitația în urma căreia va fi stabilită firma care va distribui alimentele. Numărul beneficiarilor a scăzut și el semnificativ față de anul trecut.

După ce că au tăiat de pe lista beneficiarilor aproape două treimi dintre gorjenii care primeau alimente europene, autoritățile îi pun pe nevoiași să mai aștepte până când vor beneficia de ajutoare. Nici până la această dată nu a fost finalizată procedura prin care pachetele cu mălai, făină sau zahăr vor fi distribuite, însă reprezentanții Prefecturii Gorj spun că se lucrează la nivel național în acest scop. Mai mult decât atât, dacă în 2016 se înregistrau la nivel județean peste 76.000 de beneficiari, numărul acestora a fost diminuat considerabil în 2017.

„În momentul de față, cei de la Ministerul Fondurilor Europene sunt în stadiul de licitație pentru a încredința acest serviciu unei firme care să distribuie în toată țara aceste ajutoare. Într-adevăr, în anii trecuți, până acum se derula deja această acțiune, numai că anul acesta a avut loc o întârziere. Nu se știe de ce, dar cu siguranță aceste ajutoare se vor da. Prefectura județului Gorj și-a făcut treaba și am transmis datele privind beneficiarii, respectiv un număr de aproape 24.000 de persoane care beneficiază de aceste ajutoare de la Uniunea Europeană. După ce își va intra în drepturi firma care va câștiga această licitație, noi le vom transmite persoanele de contact de la fiecare primărie și locurile unde vor fi depozitate aceste ajutoare”, a explicat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*