Noaptea Muzeelor va avea loc online, la Gorj

0
142

Muzeul Județean „Alexandru Ștefulescu” Gorj

Autoritățile din Gorj nu renunță la Noaptea Muzeelor. Din cauza pandemiei, acțiunea marcată la nivel national se va desfășura online. Evenimentul a fost gândit ca un omagiu adus artistului Aurelian Iulius Șuță, victimă a infectării cu coronavirus.

Noaptea Muzeelor 2020 va fi marcată și în județul Gorj, de către Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”. Date fiind actualele condiții pandemice, ediția din acest an se va desfășura online, prin postarea de filme de prezentare a patrimoniului și obiectivelor muzeului, atât pe rețelele de socializare cât și pe site-ul instituției.

“Ediția din acest an este una plină de încărcătură emoțională, mai mult ca în alți ani, pentru că nu putem să nu ne gândim la caricaturistul Aurelian Iulius Șuță – ȘAI, plecat prematur dintre noi, cel care, de-a lungul timpului, a fost mereu prezent la Noaptea Muzeelor. Sute de persoane, mai ales copii, au caricaturi semnate de acesta, realizate în cadrul atelierelor de caricatură ce făceau parte, în fiecare an, din programul organizat de Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”, cu această ocazie. Ne gândim, de asemenea, și la fiecare dintre cei care vor să fie alături de noi și de importanta moștenire culturală a județului, asigurându-i că vizita fizică la muzeu se face respectând toate măsurile impuse de situația actuală. Astfel, aceștia sunt așteptați în continuare să viziteze și în persoană secțiile noastre, în cadrul programului obișnuit (09.00-17.00), sâmbătă având parte de intrare gratuită”, au transmis oficialii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here