spot_img
5.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăSocialNostalgie la Staţiunea Pomicolă!

    Nostalgie la Staţiunea Pomicolă!

    Sediul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare- Horticolă Târgu-Jiu a fost, ieri, gazda a zeci de foşti şi actuali angajaţi ai unităţii. Cei 55 de ani de existenţă a instituţiei i-a adunat pe specialiştii salariaţi ai staţiunii pentru a reaminti importanţa activităţii Staţiunii Pomicole.

    Peste 60 de salariaţi de ieri şi de astăzi ai Staţiunii de Cercetare Dezvoltare- Horticolă Târgu-Jiu au păşit, ieri, cu nostalgie pragul unităţii unde cercetarea era punctul forte cândva. Întâlnirea a fost denumită «Lacrimi de bucurii pe fundal de amintiri cu specialişti foşti şi actuali ai staţiunii » şi a fost un remember al unităţii de altădată. „Un comitet de iniţiativă al Staţiunii de Cercetare Dezvoltare- Horticolă Târgu-Jiu a dorit să facem un remember al unităţii, în sensul că staţiunea a pornit în cel de-al 55-lea an de activitate de cercetare şi nu numai şi am gândit că ar fi bine să ne vedem cu toţi aceia care mai există, foşti şi actuali salariaţi ai acestei unităţi de cercetare. Staţiunea de Cercetare a fost cândva un simbol, a avut un renume în agricultura românească”, a declarat Ion Călinoiu, directorul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare- Horticolă Târgu-Jiu. Revederea foştilor colegi de breaslă a stârnit apariţia lacrimilor celor prezenţi în această zi la sediul Staţiunii de Cercetare Dezvoltare- Horticolă Târgu-Jiu. „Este o întâlnire foarte plăcută, foarte frumoasă. Ne revedem şi ne bucurăm de realizările pe care noi le-am făcut la timpurile noastre”, a spus inginer Ion Becheriţu, fost angajat al Staţiunii Pomicole Târgu-Jiu.

    Virgil Drăguşin: „Singura salvare este agricultura”

    Întâlnirea s-a desfăşurat în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, care au ţinut să menţioneze faptul că este foarte importantă existenţa Staţiunii Pomicole târgujiene. Reprezentanţii judeţului îşi doresc ca pe viitor să fie investite sume importante din buget, în domeniul cercetării şi dezvoltării. Într-o perioadă de criză, unica soluţie văzută prin ochii gorjenilor ar fi agricultura. „În această perioadă de criză, singura salvare este agricultura, ceea ce a însemnat agricultura în perioada interbelică, când România era un puternic furnizor de produse agricole. Însă, cu certitudine o agricultură performantă în condiţiile secolului XXI nu se poate face fără cercetare”, a menţionat Virgil Drăguşin, subprefectul judeţului Gorj. În decursul celor 55 de ani de existenţă a Staţiunii de Cercetare Dezvoltare- Horticolă Târgu-Jiu munca salariaţilor unităţii s-a materializat prin 12 titluri «Doctor în agronomie», 60 de medalii de aur, 31 de argint şi 5 medalii de bronz.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: