19.5 C
Târgu Jiu
duminică, august 14, 2022
AcasăSocialNovăcenii sărbătoresc pentru prima dată Ziua Naţională

Novăcenii sărbătoresc pentru prima dată Ziua Naţională

1 Decembrie reprezintă o zi cu o semnificaţie istorică importantă, dar totodată este şi un prilej de sărbătoare pentru toţi românii. Astfel, autorităţile din Novaci au decis ca în acest an să sărbătorească aşa cum se cuvine sărbătoarea naţională, pregătindu-le localnicilor o serie de surprize.

Primarul oraşului Novaci, Dumitru Leuştean

Edilul din Novaci, Dumitru Leuştean, a precizat că este pentru prima dată când Ziua de 1 Decembrie se celebrează la Novaci. Manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României vor debuta cu o paradă militară, urmată de un program artistic susţinut de elevii din Novaci. De asemenea, oraşul va fi pregătit pentru aşteptarea sărbătorilor de iarnă, deoarece tot de 1 decembrie vor fi aprinse şi luminile de Crăciun. „Este pentru prima dată când şi în Novaci se va sărbători Ziua Unirii. Vom avea trei plutoane de militari, de la Armată şi Jandarmi. Se va prezenta onorul, toate cele premergătoare, luării de cuvânt, Hora Unirii şi bineînţeles va fi şi un program al elevilor de la Şcoala Generală şi din liceu. Înainte de începerea acestor festivităţi va fi şi o prezentare a dotării Jandarmeriei Române. Seara, începând cu orele 17:30, se vor aprinde luminile, fiind o activitate specifică premergătoare sărbătorilor de iarnă”, a declarat Dumitru Leuştean, primarul oraşului Novaci.

Şi pentru că mult aşteptatele sărbători din an se apropie cu paşi repezi, autorităţile locale din Novaci nu au uitat nici de cei cu posibilităţi materiale reduse, aşa că în bugetul local sunt prevăzute ajutoare sociale, dar şi cadouri pentru micii colindătorii. „Sunt prevăzute şi aceste ajutoare, în mod special sunt pregătite şi avem un buget alocat pentru copiii de la grădiniţe şi de la şcolile generale care vor veni la colindat în preajma sărbătorilor”, a mai spus primarul oraşului Novaci, Dumitru Leuştean.

Sprijin financiar pentru patru familii din Gorj

0
Patru familii din Gorj au solicitat ajutor de urgență de la stat, pentru a trece...

Sprijin de la stat pentru mii de gorjeni

0
Mii de gorjeni au avut nevoie de sprijin financiar pentru achitarea facturilor, în sezonul rece...

VIDEO Trenulețul de sateliți a presărat panică printre românii

0
Sateliții lui Elon Musk, ce s-au văzut ca niște luminițe așezate sub formă de trenuleț,...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!