Acasa / Social / Nu vor să meargă la şcoală. Elevii cer ajutorul pompierilor!

Nu vor să meargă la şcoală. Elevii cer ajutorul pompierilor!

Elevii gorjeni sunt mai ingenioşi ca niciodată. Supărat că trebuie să meargă la şcoală, chiar dacă afară ninge, un adolescent de 14 ani a început să îi tragă la răspundere pe reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj. Vizibil supărat, tânărul i-a întrebat pe aceştia de ce elevii din Gorj sunt nevoiţi să meargă la şcoală, în timp ce alte unităţi şcolare din ţară sunt închise din cauza zăpezii. După ce a primit un răspuns plauzibil, băiatul a înţeles situaţia şi a bătut în retragere.

Din cauza viscolului, Ministerul Educaţiei a anunţat că s-a luat decizia ca mai multe unităţi şcolare din ţară să fie închise. Această veste a fost primită cu braţele deschise de majoritatea elevilor. Măsura nu s-a aplicat, însă, şi în judeţul Gorj, acolo unde elevii au fost nevoiţi să meargă la orele de curs. Simţindu-se marginalizat, un adolescent din Târgu Jiu a intrat pe pagina oficială a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj şi a început să le ceară socoteală. Preocupat să le convingă pe autorităţi să le închidă şcoala, băiatul a trecut cu vederea faptul că doleanţele lui nu au fost scrise corect. După ce reprezentanţii ISU Gorj i-au explicat acestuia că are un avantaj faţă de ceilalţi elevi, băiatul a renunţat să facă presiuni.

,,Educaţia este cea mai puternică armă care îţi poate aduce realizări în viaţă”

Aseară, în jurul orei 22:20, am fost abordat de către un tânăr domn de vreo 14 anişori, care după modul de adresare «Domne» este foarte pasionat de operele şi stilul lui I.L. Caragiale. Tânărul îşi manifesta nemulţumirea faţă de faptul că nu s-a luat măsura închiderii unităţii şcolare unde este «nevoit» să înveţe. Nu pentru că s-ar fi impus acest lucru, dar cum «alţi» să se ducă la şcoală şi alţii nu? S-a convins într-un final că acest lucru îl avantajază pentru că nu o să mai fie nevoit să recupereze materia pe care ar fi pierdut-o în cazul închiderii unităţii şcolare şi că va avea astfel un avantaj în faţa copiilor care chiar sunt nevoiţi să stea acasă din cauza vremii. Noi le transmitem tuturor copiilor şi părinţilor deopotrivă, că atât pentru instituţia noastră cât şi pentru celelalte instituţii cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă, siguranţa copiilor este prioritară, dar nu şi atunci când vine vorba despre lucrările de control pe care trebuie să le susţină la şcoală”, au comunicat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*