spot_img
15 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăSocialNumărul adopţiilor, în creştere

    Numărul adopţiilor, în creştere

    De la începutul acestui an, şapte copii aflaţi în centrele de plasament din Gorj au fost adoptaţi. Deşi procedura în România este una complicată, mai multe familii au reuşit să adopte un minor.

    Anual, în centrele de plasament ajung zeci de copii, însă nu toţi pot fi declaraţi adoptabili. În ciuda acestui fapt, pe parcursul acestui an 7 copii au ajuns în grija unei familii. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj numărul adopţiilor nu este mare, dar se poate vorbi de o creştere faţă de anul trecut. „În fază finală de încuviinţare a adopţiei, de la începutul anului au fost în număr de 7. Anul trecut, s-au făcut 9 pe tot anul. Deci suntem la jumătatea anului şi deja am reuşit să facem un număr destul de mare de adopţii, ceea ce pentru noi este un semnal foarte bun. Poate numărul nu pare foarte mare, 7 adopţii cu siguranţă că nu este răsunător, ca şi număr, dar trebuie să ne gândim că prin această procedură se decide viitorul unui copil”, a declarat, la un post local de radio, Corina Drăgan, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj. Procedura de adopţie este îngreunată uneori şi de părinţii biologici, care deşi nu se preocupă de îngrijirea copiilor, nici nu îşi dau acordul pentru o eventuală adopţie şi astfel copii rămân în grija asistenţilor maternali.

    „În centrele de plasament sunt peste 300 de copii. Culmea este că nu acei copii întotdeauna sunt copii care ajung să fie adoptabili. Mai mult cei care au fost cu plasament la un asistent maternal profesionist, mai mult aceia au mers spre procedura de adopţie. Nu orice copil poate să fie adoptat, este foarte important ca părintele biologic să-şi dea acordul la această adopţie. De multe ori, chiar dacă părintele nu doreşte să se ocupe la momentul respectiv de creşterea şi îngrijirea copilului, el totuşi se opune la procedura adopţiei”, a mai precizat Corina Drăgan. De regulă familia care doreşte să adopte un copil trebuie să aştepte o perioadă chiar mai mare de un an până la finalizarea procedurii. Familiile care reușesc să aibă grijă de un minor din centrele sociale sunt vizitați periodic de reprezentanții DGASPC pentru anchete sociale, dar și pentru a vedea dacă minorul se adaptează în cadrul familiei.

    Te-ar mai putea interesa

    1 COMENTARIU

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: