O ALTFEL de sărbătoare națională la Motru! Vezi despre ce este vorba

0
18

Autoritățile locale din municipiul Motru pregătesc un proiect de organizare al manifestărilor ocazionate de ziua de 1 Decembrie, dar și de perioada sărbătorilor de iarnă. Edilul Gigel Jianu spune că anul acesta motrenii vor celebra „altfel” marile sărbători.

gigel-jianu-motru

Potrivit primarului Gigel Jianu de la Motru, în perioada 1-31 decembrie, în Piațeta din municipiu va fi organizat un Târg al Produselor Tradiționale, în cadrul căruia producătorii din zonă și nu numai să își poată vinde produsele. De asemenea, în perioada mai sus amintită vor avea loc diverse manifestări cultural artistice, centrate pe obiceiurile și tradițiile poporului nostru. „Vom organiza un târg al produselor tradiționale: cozonaci, cârnați, șuncă, caltaboși etc pentru că sunt mulți motreni care locuiesc la bloc și nu au un porc să îl taie și să își prepare cele specifice Crăciunului. Ca să nu mai meargă la Târgu-Jiu, ne-am gândit să aibă aici! Pot să vină și comercianții de ornamente pentru Crăciun, cei cu turtă dulce etc. de asemenea, în perioada de dinaintea sărbătorilor de iarnă, vom organiza spectacole de colinde și obiceiuri de sezon. Va avea loc aprinderea iluminatului festiv și a bradului pe 1 decembrie, se vor auzi colinde pe centru. Sperăm să fie pe placul locuitorilor orașului”, a spus primarul Gigel Jianu.

Colectă de haine și produse alimentare

În perioada 1-20 decembrie, va fi organizată o colectă de haine și alte obiecte, dar și de produse alimentare. Sunt invitați și cetățenii să doneze, nu doar angajații instituțiilor publice. Potrivit edilului Jianu, toate bunurile care se vor strange vor fi donate căminelor de bătrâni și unor case de copii din județul Gorj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here