11.5 C
Târgu Jiu
vineri, mai 22, 2020
Acasă Social O jumătate de secol de căsnicie

O jumătate de secol de căsnicie

Un cuplu din comuna Schela şi-a sărbătorit nunta de aur, în aceste zile. La cei 50 de ani de la cununie, mirii, trecuţi de 70 de ani, au avut parte de o surpriză plăcută făcută chiar de către primarul Aristide Şerbănoiu.

Au îngenuncheat în faţa preotului şi au jurat credinţă unul altuia pentru anii care vor urma. Vorbim despre un cuplu din comuna Schela care a sărbătorit de curând nunta de aur, aşa cum scrie la carte. Mireasa a îmbrăcat costumul popular, şi-a luat soţul alături de care a stat timp de 50 de ani, şi împreună cu naşii au mers la biserică unde au primit binecuvântarea preotului. Familia Pătrăşcoiu a împlinit 50 de ani de căsnicie şi a vrut să meargă din nou în faţa altarului, unde au depus jurămintele pentru anii care vor urma.

S-au înţeles bine şi s-au susţinut pe parcursul timpului. Au încropit o mică avere, din munca cinstită şi acum se bucură, alături de copiii lor, de viaţa de zi cu zi, cu bune şi rele. „Am trecut prin multe şi bune şi rele de-a lungul vieţii. Ne-am bucurat atunci când am avut parte de bucurii şi am plâns atunci când am avut necazuri, dar pe toate le-am trăit împreună“, spune mireasa Nicoliţa Pătrăşcoiu.

• Primarul le-a făcut o surpriză

La nunta de aur au avut ca invitat special pe primarul comunei Schela, Aristide Şerbănoiu, dar nu s-au aşteptat ca acesta din urmă să le facă vreo surpriză. Imediat ce au revenit de la biserică, mirii s-au trezit cu primarul la uşa casei. Nu a venit cu mâna goală, ci cu un buchet imens de flori şi o diplomă dedicată cuplului. „Am venit să le urez multă sănătate şi bucurii pe viitor. Le-am pregătit şi o diplomă. E puţin dar sper să le amintească peste ani de ziua în care au sărbătorit 50 de ani de căsnicie“, a spus primarul Şerbănoiu. „Nu ne aşteptam la vizita făcută acasă de primar. Buchetul de flori este superb, iar diploma o s-o înrămăm şi va sta amintire la noi în dormitor“, a mai spus, cu emoţii în glas, mirele Nicolae Pătrăşcoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

A pierdut lupta cu boala. Tânără mămică, operată de cancer, s-a stins

Ana Maria Vîrjan, o tânără mămică a unei fetițe de numai 6 ani s-a stins din viață la numai 36 de ani. Aceasta a...

Gore Popescu: „Este posibil ca şi alţi jucători în afara celor cinci să plece de la noi”

Restructurări masive la Energia. Antrenorul Vasile Stângă a părăsit banca târgujienilor, iar la câteva zile după un contingent de cinci jucători au fost trecuţi...

„Avem nevoie mare de puncte” – Tot Grig: „Sunt un fericit că am putut vedea un meci fantastic ca Barca-Real”

Antrenorul pandurilor, Petre Grigoraş se gândeşte la ultimele două meciuri din acest an 2010. Tehnicianul plănuieşte să facă cât mai multe rezultate pozitive şi...

Weber: Pătrășcoiu va explica public care sunt considerentele profesionale sau de altă natură pentru decizia numirii lui Călinoiu.

Dacă îmi cerea cineva o parere, consider că trebuia promovată o persoană tânără,dinamică și cu cunostinte în domeniu. Reporter: Ce părere aveți despre angajarea domnului...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini