Acasa / Social / O nouă ediție a Festivalului ”Sabin Popescu”, la Novaci

O nouă ediție a Festivalului ”Sabin Popescu”, la Novaci

Primăria și Consiliul Local Novaci, Consiliul Județean Gorj, Ansamblul Profesionist ”Doina Gorjului”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Casa de Cultură Novaci va invită în perioada 31 mai – 1 iunie 2019 la Casa de cultură din orașul Novaci unde se organizează o nouă ediție a Festivalului de Teatru “Sabin Popescu”. Festivalul se adresează trupelor de teatru formate exclusiv din elevi de la grădinițe, școli generale (clasele I-VIII) și licee.

Trupele de la grădinințe, ciclu primar, cele de gimnaziu vor prezenta piese de teatru în secțiuni separate.

O trupă de teatru poate prezenta unul sau mai multe spectacole, fiecare spectacol prezentat beneficiind de o jurizare separată. Piesele prezentate pot fi interpretate  atât în limba română cât și în alte limbi, cu excepția limbii italiene.

Durata spectacolelor:

– Timpul de prezentare pe scenă, maxim 10 minute pentru trupele formate din preșcolari, din învățământul primar și gimnaziu.

– Pentru liceeni timpul de prezentare este de maxim 40 de minute.

În cadrul festivalului, spectacolele se vor juca la lumină albă. Dacă un spectacol nu poate fi realizat fără anumite efecte de iluminare, acest aspect trebuie discutat cu organizatorii în momentul înscrierii.

Program:

  • Vineri, 31 mai 2019 – grădinițe, învățământ primar și gimnaziu, începând cu ora 9,00;
  • Sâmbătă, 1 iunie 2019 – licee, începând cu ora 10,00.

Informații suplimentare:

  • Nu există restricții privind numărul de membri ai trupelor formate din elevi de  grădiniță, din învățământul primar și gimnaziu.
  • Timpul de prezentare pe scenă, maxim 10 minute pentru trupele formate din elevi de grădiniță, din învățământul primar și gimnaziu.
  • Pentru liceeni timpul de prezentare este de maxim 40 de minute.
  • Numărul membrilor unei trupe de liceu nu trebuie să depășească 15 membri.
  • Trupele de liceu vor fi ierarhizate pe baza aprecierii unui juriu pe bază de punctaj avându-se în vedere urmatoarele aspecte: intrepretare, costumație, decor, impresie artistică. Se vor acorda premii și diplome.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*