Acasa / Social / Olimpică la o limbă străină învățată ACASĂ, fără profesor!

Olimpică la o limbă străină învățată ACASĂ, fără profesor!

olimpica 1Modestă, inteligentă, pasionată de limbă străine și ambițioasă-așa ar putea fi descrisă Adelina Scornea, olimpică la limba spaniolă! Adelina Scornea este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național „Spiru Haret” și are rezultate școlare bune. Ambițioasă și pasionată, Adelina Scornea a participat, luna trecută, la olimpiada națională la limba spaniolă. Performanța fetei este lăudabilă având în vedere că se pregătește fără ajutorul vreunui profesor! Pe viitor, Adelina vrea să urmeze facultatea de Engleză-Spaniolă. „Învățarea limbii a fost o provocare, deoarece știam câteva fraze în spaniolă, iar după ce l-am ascultat vorbind mi-a plăcut cum suna și m-am gândit să profit de șansa oferită. Da, am învățat singură, fără ajutorul vreunui profesor. Am început să studiez singură”, spune olimpica.

olimpica 3Are 17 ani și spune despre sine că este prietenoasă, dar și timidă uneori, altruistă și sociabilă, detestă ipocrizia și preferă să spună întotdeauna adevărul! Adelina Scornea este o adolescentă ambițioasă, elevă în clasa a XI-a la CNSH Târgu-Jiu și de curând a participat la olimpiada națională de limba spaniolă. Nu învață această limbă la școală, nu i s-a predat niciodată la clasă, însă Adelina a decis, când era o copilă de clasa a V-a, că trebuie să o învețe! Și așa a făcut! Când are timp, adolescenta joacă fotbal. Își amintește și acum cum a descoperit limba care a fascinat-o: „Am descoperit limba spaniola începând cu clasa a V-a, în urma interacțiunii cu un spaniol venit la școala noastră printr-un schimb de experiență. Învățarea limbii a fost o provocare, deoarece știam câteva fraze în spaniolă, iar după ce l-am ascultat vorbind mi-a plăcut cum suna și m-am gândit să profit de șansa oferită. Da, am învățat singură, fără ajutorul vreunui profesor. Am început să studiez singură pentru că la unitatea școlară unde învăț nu exista un profesor de spaniolă și nu se studiază. De asemenea, nu cunoșteam niciun profesor de spaniolă care să mă ajute! Am învățat din cărți de gramatică și exerciții, urmărind filme, discutând cu voluntarul, dar și cu cineva din Columbia, pe internet”, a povestit Adelina Scornea, pentru Revista Cult-ura.

S-a calificat la olimpiada națională de spaniolă

olimpica 2Fata a participat la olimpiada de limba spaniolă și a avut rezultate foarte bune. S-a calificat la faza națională și a concurat alături de zeci de elevi din toată România. Pentru Adelina, experiența a fost unică! „Participarea la olimpiada națională de limba spaniolă a fost o experiență unică. Cu ocazia participării la această olimpiadă, am avut șansa să cunosc locuri noi, cât și oameni talentați și deschiși. A fost prima participare la națională la această materie și sunt bucuroasă că am avut șansa să ajung până în această etapă. M-am pregătit aproximativ 3 ore pe zi pentru această olimpiadă. Nu am avut suficient timp pentru pregătire, dat fiind faptul că am avut și simulări ale examenului de Bacalaureat”, a declarat eleva olimpică. Adelina Scornea și-a făcut planul de viitor și va studia la Facultatea de limbi moderne aplicate, secțiunea Spaniolă-Engleză.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*