Parcări mai mari în Târgu-Jiu

0
17

Municipiul Târgu-Jiu pare să fie din ce în ce mai sufocat de autoturisme, unele dintre ele parcate după ureche, pe trotuare sau în locuri unde nici prin minte nu ţi-ar trece. Acest lucru a dus la gândirea unui proiect de extindere a parcărilor deja existente. Anul acesta Primăria Târgu-Jiu având în plan realizarea a nu mai puţin de 2500 de astfel de locuri de parcare.

Locurile de parcare şi, mai ales distribuirea acestora, s-a lăsat, nu de puţine ori, cu circ în municipiul Târgu-Jiu, anul trecut. Potrivit lui Toma Şărămăt, directorul de la Compartimentul de Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, au fost marcate, în total, 3200 de locuri de parcare. 2400 dintre acestea au fost şi distribuite. „Oamenii au venit la noi cu actele de proprietate ale maşinii şi apartamentului pentru a le distribui locuri de parcare în apropierea locuinţelor. Diferenţa de locuri nu a putut fi distribuită încă din cauza extinderilor care mai trebuie făcute”, a declarat Toma Şărămăt. Dosarele pentru locuri de parcare dar şi cele pentru înnoirea distribuirii locurilor de parcare se primesc în fiecare zi, acestea din urmă numai până la sfârşitul acestei luni, doar.

2500 până la sfârşitul anului

Toate locurile de parcare au fost distribuite, până în prezent, pe bază de dosar. Proprietarii de maşini plătesc o taxă de 10 lei pe lună. În cazul în care locurile nu vor fi, totuşi, suficiente, acestea pot fi distribuite şi prin licitaţie. „Nu am repartizat până acum prin licitaţie dar se poate ajunge şi acolo. În acest caz saltul de licitare este de câte un leu”, a mai spus Şărămăt. Pentru anul acesta sunt prevăzute mai multe extinderi care ar trebui să asigure necesarul de locuri de parcare al municipiului Târgu-Jiu. „Vom face extinderi în mai multe zone. Sperăm ca până în noiembrie anul acesta să terminăm cele 2500 locuri de parcare de care credem noi că mai avem nevoie”, a completat Şărămăt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here