Parteneriat între Serviciul de Salubrizare al CJ Gorj și Protecția Copilului! Un solariu a fost realizat pentru șapte minori cu dizabilități

0
14

O acțiune inedită s-a desfășurat în comuna Scoarța, la o casă de tip familial unde sunt cazați șapte minori cu dizabilități. Angajații Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj și ai DGASPC Gorj au reușit să realizeze un solariu unde vor fi cultivate legume pentru consumul copiilor. De asemenea, cei prezenți au efectuat curățenia de primăvară în curtea casei de tip familial.

Acțiunea s-a derulat în baza unui parteneriat interinstituțional ce vine în beneficiul copiilor aflați în grija DGASPC Gorj. „Mulțumesc conducerii și angajaților de la Serviciul Județean de Gestionare a Deșeurilor pentru că au răspuns apelului nostru și ne-au oferit o mână de ajutor. Astfel de acțiuni sunt necesare”, a declarat Laurențiu Diaconescu, director DGASPC Gorj.

Parteneriatul va continua și în viitor, angajații Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj fiind deschiși la activități de acest tip.  La acțiune a luat parte și Ovidiu Borugă, fostul director interimar al serviciului, acesta făcând echipă bună cu Luis Popa, actualul șef al SJGDAS Gorj.  „Vom fi mereu deschiși la astfel de acțiuni ce vin în interesul comunității, fie că vorbim despre domeniul salubrizării sau acțiuni menite să aducă un zâmbet pe chipul unor oameni care au nevoie de ajutor. Le mulțumesc colegilor mei că au fost prompți și că au dat dovadă că munca în echipă dă roade în timp foarte scurt”, a declarat Luis Popa, directorul SJGDAS Gorj.

Sorin Torop, reprezentant al Asociației „Inimi de Gorjeni ”, a precizat că solariul a fost donat, acesta provenind din sponsorizare. Torop a precizat că acțiunile de acest fel au rol de terapie ocupațională pentru copiii cu dizabilități, dorindu-se reintegrarea lor socială prin implicarea în diverse activități.