19.5 C
Târgu Jiu
joi, august 11, 2022
AcasăSocialPERFORMANȚĂ! Liceul Energetic a câștigat o importantă finanțare de la OMV Petrom

PERFORMANȚĂ! Liceul Energetic a câștigat o importantă finanțare de la OMV Petrom

liceul energetic conferinta 3În competiția intitulată „Idei din Țara lui Andrei” și finanțată de OMV Petrom au fost înscrise 11 proiecte din județul Gorj. Unul singur va primi finanțare din partea sponsorului: proiectul „Cercul meseriașilor electricieni” inițiat de reprezentanții Liceului Energetic din municipiul Târgu-Jiu! Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 30 de elevi participanți la acest cerc, pe perioada implementării proiectului, dar și alți 150 de elevi care vor desfășura ore de laborator tehnologic și instruire practică în spațiul amenajat cu ajutorul finanțării primite. Vor beneficia și generațiile următoare de elevi- viitori electricieni, dar și cadrele didactice.

energetic jPrin proiectul „Cercul meseriașilor electricieni”, Liceul Energetic Târgu-Jiu și-a propus înființarea și dotarea unui laborator de practică pentru electrotehnică și măsurări electrice necesar desfășurării orelor de laborator tehnologic și instruire practică pentru calificările profesionale electrician exploatare joasă tensiune la școala profesională, tehnician în instalații electrice, tehnician metrolog, tehnician în instalații electrice, tehnician electromecanic la liceu și tehnician energetician la școala postliceală. Perioada de implemntare a proiectului declarat câștigător în cometiția „Idei din Țara lui Andrei” este un an de zile. „Acest proiect aduce un plus de valoare școlii noastre prin dezvoltarea bazei materiale și integrarea tehnologiilor informatice moderne în pregătirea tinerilor. Asigurarea unui înalt grad de pregătire a elevilor noștri va permite integrarea acestora cu ușurință pe piața muncii dar și îndeplinirea misiunii asumate de către școala noastră. În același timp implementarea proiectului va constitui un exemplu de bună practică, util unor viitoare parteneriate cu agenți economici, potențiali angajatori. Laboratorul va fi utilizat în scop didactic, la orele de laborator tehnologic și pregătire practică, conform programelor școlare în vigoare, pentru formarea elevilor aflați în curs de școlarizare la una dintre specializările domeniilor electric sau electromecanic”, a spus profesorul Antoaneta Butoarcă, directorul adjunct al unității de învățământ și inițiatoarea proiectului.

liceul energeticValoarea acestuia este de peste 18.900 de euro, bani ce vor fi primiți de la OMV Petrom, inițiatorul campaniei „Idei din Țara lui Andrei”. Dotarea primită în urma implementării proiectului, va aduce prestigiu Liceului Energetic prin asigurarea bazei materiale pentru o mai bună pregătire practică a elevilor capabili de excelență- elevii participanți la olimpiadele de discipline tehnice- care vor obține premii la fazele județene și naționale. Implementarea proiectului va contribui la dezvoltarea personală a tinerilor, la îmbunătăţirea cunoştintelor despre antreprenoriat, la creșterea motivației și a încrederii în sine.

Taxiul gratuit pentru persoanele cu dizabilități riscă să dispară

0
E nevoie de fonduri pentru ca taxiul pentru persoanele cu dizabilități, disponibil în municipiul Târgu...

S-a publicat proiectul pentru modificarea Codului Fiscal

0
Proiectul de ordonanță privind modificarea Codului Fiscal, publicat luni seară pe site-ul oficial al Ministerului...

Proiect de 15 milioane de lei la Universitatea „Constantin Brâncuși“

0
Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu a depus cererea de finanţare pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii digitale...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultima oră!

- Advertisment -
error: Content is protected !!