Acasa / Headlines / Pesta porcină din județele vecine închide cel mai mare târg de animale din Oltenia

Pesta porcină din județele vecine închide cel mai mare târg de animale din Oltenia

Alertă în Gorj după ce la granița județului au fost declarate focare de pestă porcină. Atât în Dolj cât și în Vîlcea mai multe incidente au fost semnalate. Noul val epidemii închide cel mai mare târg de animale din Oltenia. La Polovragi spațiul destinat vânzării de animale nu va mai fi disponibil anul acesta, Direcția Sanitar-Veterinare dând aviz negativ.

Târgul de Sfântul Ilie de la Polovragi va fi anul acesta incomplet. Sărbătoarea câmpenească se va desfășura fără vânzare de animale. Totul se datorează focarelor de pestă porcină de la granița județului.„Motivul real este că s-a depistat pesta porcină. S-a dispus la nivel național sistarea desfășurării de târguri pentru a evita răspândirea acestei epidemii. Am solicitat la Direcția de Sănătate publică Gorj , Direcția Sanitar Veterinară, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj avize pentru acest bâlci și DSV nu a mai emis avizul pentru situația de față. Târgu de animale nu se va desfășura. Niciodată nu s-a mai întâmplat așa ceva, este pentru prima dată când târgul nu  va mai avea loc de Sfântul Ilie”, a declarat primarul in Polovragi, Gheorghe Epure .

Atenție la neatenție

Reprezentanții DSV Gorj susțin că toate aceste măsuri sunt luate pentru evitarea răspândirii virusului. Nicolae Călescu face apel la populație să aibă grijă de unde cumpără animale. „În județele vecine, Vîlcea și Dolj, au fost descoperite focare de pestă porcină. În momentul acesta județul Gorj nu are nicio suspiciune de pestă, nu avem nicio probă din care să reiese că sunt animale bolnave. Rog cetățenii să nu cumpere animale neidentificate din zonele unde sunt focare active. Din momentul în care au apărut ultimele focare, am efectuat filtre la punctele de intrare în județ”, a declarat Nicolae Călescu, director al DSV Gorj

Tarife mai mari

Chiar și așa sărbătoarea mare de la Polovragi va avea loc. Oamenii sunt așteptați la petrecerea câmpenească chiar dacă vânzarea animalelor este interzisă. „Începând cu data de 8 iulie se depun cereri și, ulterior, începând cu data de 10 iulie spațiile se vor vinde la liber. Tarifele sunt de 400 de lei la care se adaugă o taxă de 50 de lei”, a mai adăugat edilul.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*