Peste 100 de mii de carduri de sănătate, distribuite în Gorj

0
18

Distribuirea cardurilor de sănătate este în linie dreaptă şi în judeţul Gorj, după ce a debutat acum aproximativ o lună. Potrivit preşedintelui Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, Daniel Bondoc, în prezent, din cele peste 200.000 de carduri prinse în grafic la Imprimeria Naţională, au intrat în judeţ 162.215 carduri de sănătate. Nu toate sunt însă distribuite în prezent, dar ponderea lor este una mică.

Numărul cardurilor distribuite şi avizate la ora actuală a ajuns la 110.000, potrivit directorului CJAS Gorj, Daniel Bondoc, care vine cu lămuriri. „Din cele 245.581 de carduri de sănătate au intrat în judeţ 162.215, iar dintre acestea sunt avizate şi distribuite 110.000.Vorbim de carduri care au intrat în judeţ, dar toate cele 245 000 au plecat de la Bucureşti, de la Imprimeria Naţională. O parte din ele se află la Regionala Craiova, unde se mai face o triere, iar tot ceea ce înseamnă carduri nedistribuite de Poşta Română pentru că nu au fost găsiţi asiguraţii acasă sau adresa a fost schimbată faţă de data tipăririi cardului, toate acestea vor fi lăsate la sediul CJAS. În momentul în care se va încheia distribuirea lor prin Poştă, va începe distribuţia lor prin CJAS, prin ridicare de la sediu, în funcţie de numărul de carduri.Din discuţiile purtate cu Poşta Română, numărul cardurilor rămase nedistribuite este mic”, a declarat Daniel Bondoc, directorul CJAS Gorj.

Cardurile, obligatorii din 2015

Potrivit preşedintelui CJAS Gorj, toate cardurile de sănătate vor trebui distribuite asiguraţilor până la sfârşitul acestui an. Persoanele care nu sunt asigurate, dar şi persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani nu vor primi carduri de sănătate. De asemenea, preşedintele CJAS Gorj a mai precizat că începând cu anul 2015 nici un serviciu medical, cu excepţia urgenţelor, nu se vor putea face fără prezentarea cardului de sănătate, acestea devenind obligatorii. „În momentul în care se va anunţa obligativitatea cardurilor, la începutul lui 2015, când va intra în vigoare la nivel naţional, pentru a se beneficia de servicii medicale, va fi necesară prezentarea acestui card, cu excepţia urgenţelor şi a copiilor”, a declarat Daniel Bondoc, directorul CJAS Gorj. Totodată, persoanele care nu sunt asigurate, dar şi persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani nu vor primi carduri de sănătate. Costurile cardurilor de sănătate sunt suportate integral de Casa Naţională, dar o singură dată, adică la primirea primului card. În cazul în care cardul este pierdut sau distrus, asiguratul va suporta costurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here