Peste 1200 de tablete conectate la Internet vor fi distribuite elevilor din Rovinari

0
55

Peste 1200 de tablete vor ajunge, în perioada următoare, la elevii de la școlile din orașul Rovinari. Tabletele au fost achiziționate de Primăria Rovinari din fonduri europene. Valoarea aparaturii se ridică la un milion de lei noi, în care sunt incluse și abonamentele la Internet.

„În scurt timp, procesul educațional adaptat acestor vremuri, se va desfășura în condiții foarte bune după ce, toți elevii claselor I-XII vor primi tabletele atât de necesare desfășurării orelor de curs on-line.

Astfel, cele 1209 tablete de ultimă generație au ajuns la Primăria orașului Rovinari, urmând ca până vineri sa fie repartizate celor două Școlilor Gimnaziale și Colegiului Tehnic „Gheorghe Tătărescu”.

Ulterior, conducătorii unităților de învățământ se vor preocupa de distribuirea dispozitivelor fiecăruia dintre elevi.

Trebuie precizat faptul că,  tabletele răspund tuturor cerințelor necesare desfășurării orelor de curs on-line și sunt echipate cu cartele SIM care să asigure conexiunea la internet.

Tabletele au fost achiziționate prin Programul Operațional Competitivitate (POC), Axa prioritară 2. Valoarea contractului de achiziție se ridică la peste 1 milion de lei, în această sumă fiind inclus și abonamentul la internet pe o perioadă de 24 de luni“, a transmis primarul orașului Rovinari, Robert Filip.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here