Peste 30.000 de petiţii şi reclamaţii, la Primăria Târgu-Jiu

0
54

Zeci de mii de petiţii şi reclamaţii au fost trimise de locuitorii municipiului Târgu-Jiu pe adresa primăriei în primul semestru al acestui an. Raportat la populaţia oraşului, o treime dintre locuitori au sesizat diferite probleme la primărie sau au avut nevoie să li se elibereze diferite tipuri de documente.
Conform unui raport privind modul de soluţionare a petiţiilor pe semestrul I, pe adresa instituţiei sau la primărie au fost trimise sau au fost depuse peste 30.000 de petiţii şi reclamaţii.

Cetăţenii municipiului Târgu-Jiu au înaintat sute de petiţii şi reclamaţii, Primăriei Târgu-Jiu, spre soluţionare, însă nu toate au primit răspuns favorabil. Astfel, că dintre documentele înregistrate de la instituţii şi autorităţi publice, un număr de 33 sunt de la Consiliul Judeţean, 117 de la Instituţia Prefectului, 10 de la Direcţia de Sănătate Publică Gorj, şase de la Garda de Mediu Gorj şi 33 de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Din cele 30 de mii de documente înregistrate în semestrul 1, un număr de 9166 reprezintă petiţii propriu-zise, care au fost repartizate spre soluţionare compartimentelor de specialitate. De menţionat este faptul că nici la capitolul audienţe, situaţia nu a fost diferită, astfel că cetăţenii au solicitat locuinţe, locuri de muncă, amenajarea parcurilor şi a spaţiilor verzi, aferente blocurilor de locuinţe, ajutor social, utilităţi. Cele mai multe înregistrări sesizează apariţia unor disfuncţionalităţi la iluminatul public-becuri arse, 129 în diverse zone ale oraşului, care au fost rezolvate în cel mult 24 de ore, defecţiuni la sistemul de iluminatul stradal şi montarea unor lămpi, în anumite zone ale oraşului, solicitarea intervenţiei compartimentului de gestionare a câinilor fără stăpân 113, sesizări cu privire la executarea unor lucrări de construire fără autorizaţiile necesare, dar şi diverse, amenajare parcări, reparare gropi, lipsa capacelor, dar şi maşini abandonate în locuri nepermise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here