spot_img
5.5 C
Târgu Jiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024
Altele
    AcasăSocialPeste 60 de bebeluşi s-au născut prematur la Maternitatea din Târgu-Jiu

    Peste 60 de bebeluşi s-au născut prematur la Maternitatea din Târgu-Jiu

    Peste 60 de bebeluşi s-au născut prematur la Maternitatea din Târgu-Jiu. Cauzele principale sunt alimentarea greşită, dar şi igiena necorespunzătoare, după cum anunţă medicii specialişti.

    Anul trecut, la Maternitatea din Târgu-Jiu au venit pe lume peste 160 de bebeluşi născuţi înainte de termen. Anul acesta, până în prezent la aceeaşi maternitate au fost aduşi pe lume numai puţin de 60 de prunci prematuri. Medicii specialişti, consideră toţi bebeluşii cu o greutate sub 2.500 de grame ca fiind prematuri: „În general, toţi nou-născuţii care se nasc sub greutatea de 2.500 de grame sunt consideraţi prematuri. Anul acesta am avut 60 de bebeluşi născuţi prematuri, totuşi puţini faţă de anul trecut când la noi s-au născut 160 de prematuri. Bebeluşii nu părăsesc maternitatea până când nu ajung la greutatea normală de peste 2.500 de grame”, a declarat Camelia Roman, medicul şef al Secţiei Neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu. Bebeluşii care se nasc sub greutatea normală sunt ţinuţi la incubator şi atenţia este îndreptată asupra lor, până când ies din tiparul unui copil cu riscuri.

    Lipsa igienei, una din cauzele naşterilor premature

    Cauzele care conduc la o naştere prematură sunt multiple. Medicii specialişti spun că una dintre cauzele principale care duce la naşterea copilului înainte de termen este lipsa unei igiene corespunzătoare a mamei: „Cauzele care conduc la naşteri premature sunt multiple. Cred că în ziua de azi ţine foarte mult de agitaţie şi stres. Cele mai frecvente sunt întâlnite la femeile cu prea multe naşteri, întâlnim la cele care nu doresc sarcina şi încearcă orice metodă de a scăpa de ea, dar se aleg totuşi cu un copil, pentru că pruncul se încăpăţânează să trăiască. Ar mai fi de adăugat lipsa unei igiene pe timpul sarcinii, a alimentaţiei greşite a mămicii, sau acele sarcini artificiale la femeile care în mod natural nu pot rămâne însărcinate”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, medicul ginecolog Vasile Stănculete. Specialiştii spun că şi efortul fizic duce de cele mai multe ori la naşterea prematură a bebeluşilor, care apoi trebuie să stea sub supraveghere medicală până când ajung la greutatea optimă de peste 2.500 de grame.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: