Acasa / Headlines / Peste 80 de câini periculoși trăiesc în Târgu Jiu

Peste 80 de câini periculoși trăiesc în Târgu Jiu

Un număr de 82 de câini din rasele periculoase sunt înregistrați, în prezent, la Poliția Municipiului Târgu Jiu. Este vorba de câinii din rasele Pit Bull, Boerbull, Bandog și metisii lor, iar în cea de-a doua categorie de periculozitate sunt incluse rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobanesc Caucazian, Cane Corso si metișii lor.

Zilele trecute, în orașul Iași, trei câini periculoși care au scăpat dintr-o curte au atacat trei trecători, care s-au ales cu leziuni grave. La nivelul județului Gorj a fost înregistrat un singur incident cu privire la manifestările agresive ale câinilor periculoși. Astfel, în Fărcășești, o femeie a fost mușcată de câinele Rottweiller al vecinilor, care s-a repezit, apoi, la animalele din gospodărie. Cazul este cercetat de poliție.

Câinii periculoși trebuie să fie dresați

Bogdan Milcu, dresor autorizat, are câteva sfaturi pentru cei care dețin sau vor să-și achiziționeze câini din rase periculoase: „Trebuie să aibă mare grijă de unde își cumpără câinii. Aceștia trebuie achiziționați de la crescători autorizați, unde se face o selecție a temperamentului, urmărindu-se să aibă un comportament echilibrat. De exemplu, am observat că la câinii din rasa pitbull de la American Kenel Cluub se dezvoltă un alt gen de activități: se organizează concurs de tracțiuni, sărituri în înălțime sau în lungime și chiar Parkour“.

Acesta a precizat că un câine dintr-o rasă de acest fel trebuie să fie dresat, pentru a putea fi controlat: „Oricine are un câine din grupa I trebuie să aloce un anumit timp câinelui, pentru a-l canaliza către un alt gen de activități. Dresajul de disciplină este obligatoriu pentru toți câinii, dar mai ales, pentru cei cu un potențial agresiv. Câinii din rasele periculoase trebuie microcipați, înscriși la o asociație chinologică și apoi în evidențele poliției. Atunci când sunt scoși pe stradă este obligatoriu să poarte botniță. O persoană care nu a împlini vârsta de 18 ani nu trebuie să aibă un astfel de câine și recomand ca doar cei care au mai deținut un câine măcar un câine din rasa Ciobănesc German să își achiziționeze un câine din categoria celor periculoși“.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*