Acasa / Headlines / Peste 90 de case în pericol, la Tismana. Autoritățile cer bani la Guvern!

Peste 90 de case în pericol, la Tismana. Autoritățile cer bani la Guvern!

Investiții pe râul Tismana. Autoritățile gorjene cer sprijin Guvernului pentru a reface albia râului distrusă în urma precipitațiilor. Fără sprijin guvernamental peste 300 de locuitori din Tismana sunt în pericol.

Comitetul pentru Situații de Urgențe Gorj a fost, ieri, convocat pentru a aproba o hotărâre pe baza căreia Guvernul va putea da o mână de ajutor în vederea refacerii pagubelor produse de ape. “Prin prezenta hotărâre se aprobă suma de 5 milioane propusă pentru a fi inclusă în proiectul de hotărâre de Guvern în vederea finanțării din fondul de intervenții aflat la dispoziția Guvernului în scopul executării în regim de urgență de lucrărilor pentru regularizarea albie minoră pe 5 km lungime în sectorul amonte- coadă lac acumulare Tismana – aval Mănăstire Tismana având în vedere caracterul torențial al cursurilor de apă pe acest sector, se arată în hotărârea aprobată de Comitetul pentru Situații de Urgență Gorj.

Pericol pentru case

Conducerea Serviciului de Gospodărire a Apelor Române Gorj susține că în prezent orice ploaie ar putea crea disconfort localnicilor din zonă. Odată rupte malurile, debitul crescut al apelor o parte lua la vale. “A fost afectat cursul de apă depășind cota de atenție. Pe râul Tismana nu au fost de niciun fel lucrări de investiții, în aceste condiții am propus un program de lucrări de investiții pentru a amenaja cursul de apă în zona afectată. Se vor face lucrări de atenuare a debitelor pentru că râul Tismana străbate orașul pe 5 kilometri, iar, riscul este foarte mare. Se impune demararea acestor investiții cât mai rapid”, a declarat directorul SGA Gorj Ion Călinoiu.

“E vorba de o zonă cu 99 de gospodări și peste 300 de locuitori. Este necesară această lucrare În urma inundațiilor au avut de suferit atât drumuri modernizate cât și nemodernizate. E o situație grea”, a declarat primarul Marian Slivilescu.

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*