Peştele, deliciul oricărui post

0
27

Tarabele pline cu peşte au fost, ieri, în zi de sărbătoare, atracţia târgujienilor, mai ales că în calendarul creştin ortodox, ziua a avut dezlegare la peşte. Astfel, spre deliciul amatorilor, de pe tarabe nu au lipsit sortimente de peşte proaspăt, dar şi congelat, iar vânzările au mai crescut faţă de alte zile.

Cât ai zice peşte, s-a dat, ieri, marfa dusă special pentru dezlegarea la peşte în pieţele din Târgu-Jiu, faţă de alte zile, comercianţii spun că simt o vânzarea mai bună, dar tot sub aşteptări. Se bucură însă şi pentru puţinul pe care îl reuşesc să-l vândă, iar târgujienii au chiar şi preferinţe. „Vânzarea a mai crescut, nu cu mult, dar se simte faţă de alte perioade, chiar faţă de anul trecut. Lumea nu are bani pe cât şi-ar dori, dar este bine şi ceea reuşim să vindem. De regulă se dă bine peştele proaspăt şi cel congelat, dar fiecare alege, după posibilităţi”, a declarat un comerciant.
Fie prăjit sau saramură, peştele proaspăt a făcut astăzi deliciul gospodinelor care s-au întrecut să-l prepare, dar numai după ce au făcut un tur al pieţei. Nu numai cei care ţin postul s-au îngrămădit să-l cumpere, ci şi târgujienii care îl preferă ori de câte ori au ocazia să îl aibă în meniu Este sănătos şi vine cu o varietate pentru toate gusturile şibuzunarele. „Eu şi soţia suntem innebuniţi după peşte, aşa că in post nu ratăm zilele cu dezlegare. Este sănătos şi merge gătit în diferite moduri”, a subliniat un târgujian.

Postul Crăciunului are cele mai multe ocazii din toate posturile în care creştinii pot să se delecteze cu o bucăţică de peşte bine găstită,pentru că estte bogat în fezelegări la peşte. Astfel si comercianţii speră ca vânzarea să se îmbunătăţească până de Crăciun, cu ceva profit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here