Peștera duhovnicului Reginei Maria, deschisă vizitatorilor la Polovragi

0
247

O nouă peșteră poate fi vizitată de turiști în județul Gorj. Aceasta se află în comuna Polovragi și în aceasta și-a găsit adăpost arhimandritul Corneliu Săbăreanu, care a fost duhovnicul Reginei Maria. În amintirea lui, autoritățile locale și reprezentanții mănăstirii au ridicat, la sfârșitul săptămânii trecute, o troiță la intrarea în peșteră.

Troița a fost realizată de Ștefan Bogdan Strâmtu, membru al Uniunii Artiștilor Plastici, și a fost sfințită printr-o slujbă la care au participat atât primarul Gheorghe Epure, cât și Maica Spiridona, stareța Mănăstirii Polovragi. „Cadrul natural este minunat, iar acest loc oferă o trăire care dă bine sufletului și trupului. Este un loc care va fi descoperit, mai ales că este legat de Regina Maria, care venea și se spovedea aici“, a spus primarul comunei Polovragi, Gheorghe Epure.

„Cimitirul Mănăstirii Polovragi s-a înființat cu osemintele părintelui Săbăreanu“

Maica Spiridona, stareța Mănăstirii Polovragi, a spus că cimitirul mănăstirii a luat ființă cu osemintele părintelui arhimandrit Corneliu Săbăreanu: „Dumnezeu a rânduit să ne bucurăm cu toții să sărbătorim acest eveniment foarte important atât pentru sfânta cruce care s-a înălțat la peștera părintelui Corneliu Săbăreanu, care va f un loc de pelerinaj, pentru ca toți cei care vin să se roage lui Dumnezeu și Sfintei Cruci. avem o deosebită prețuire și evlavie la părintele Corneliu Săbăreanu, pentru că cimitirul Mănăstirii Polovragi s-a înființat cu osemintele părintelui“.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here