18 C
Târgu Jiu
vineri, mai 22, 2020
Acasă Headlines Peștișani- stațiune turistică de interes local

Peștișani- stațiune turistică de interes local

Noi perspective pentru localitatea Peștișani. Comuna natală a marelui titan de la Hobița, Constantin Brâncuși, a fost declarată stațiune turistică de interes local. Localitatea se alătură astfel altor 76 de localități din România care dețin această titulatură.

Mai multe localităţi din România au fost atestate ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local. Guvernul, la iniţiativa Ministerului Economiei, a adoptat o hotărâre prin care modifică anexele la HG pentru aprobarea normelor și criteriilor de atestare a staţiunilor turistice. Printre zonele beneficiare noii modificări se numără și o localitatea din județul Gorj. Alături de localităţile Tăuţii Măgheruş (jud. Maramureş), Vama (jud. Satu Mare), Ocnele Mari (jud. Vâlcea), Jucu (jud. Cluj), comuna Peștișani din județul Gorj a fost atestată ca stațiune turistică de interes local. În cadrul acestor localități s-a avut în vedere atât potențialul turistic cât și resursele naturale și antropice.

Turiști și bani

Titulatura vine la pachet cu o serie de beneficii. Localitățile respective pot accesa mai ușor fonduri nerambursabile, atât de dorite și totodată necesare. Potrivit ministerului, pe termen mediu și lung, atestarea localităţilor mai sus menţionate ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local, va crea un impact socio-economic pozitiv. “După 2 ani de demersuri în care s-au obținut toate avizele de la toate ministerele, vizite în teren, consultare publică, putem demara o strategie care să ducă cât mai rapid la dezvoltarea turistică a localității.Ca urmare a obținerii acestui statut, atât Primăria Peștișani cât și cetățenii și agenții economici din comună, vor putea obține mult mai ușor finanțări europene pentru investiții în toate domeniile.Acest statut nu înseamnă creșteri de impozite și taxe, ci doar avantaje pentru toți, a transmis primarul Cosmin Pigui.

Până la acest moment, în România sunt atestate 51 de staţiuni turistice de interes naţional şi 77 de interes local. În Gorj alte trei localități au fost atestate ca statiune turistică de interesa local respectiv Baia de Fier și Polovragi precum și orașul Novaci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai citite stiri

A pierdut lupta cu boala. Tânără mămică, operată de cancer, s-a stins

Ana Maria Vîrjan, o tânără mămică a unei fetițe de numai 6 ani s-a stins din viață la numai 36 de ani. Aceasta a...

Gore Popescu: „Este posibil ca şi alţi jucători în afara celor cinci să plece de la noi”

Restructurări masive la Energia. Antrenorul Vasile Stângă a părăsit banca târgujienilor, iar la câteva zile după un contingent de cinci jucători au fost trecuţi...

„Avem nevoie mare de puncte” – Tot Grig: „Sunt un fericit că am putut vedea un meci fantastic ca Barca-Real”

Antrenorul pandurilor, Petre Grigoraş se gândeşte la ultimele două meciuri din acest an 2010. Tehnicianul plănuieşte să facă cât mai multe rezultate pozitive şi...

Weber: Pătrășcoiu va explica public care sunt considerentele profesionale sau de altă natură pentru decizia numirii lui Călinoiu.

Dacă îmi cerea cineva o parere, consider că trebuia promovată o persoană tânără,dinamică și cu cunostinte în domeniu. Reporter: Ce părere aveți despre angajarea domnului...

Comentarii recente

Nu puteți copia conținutul acestei pagini