Plimbări cu căruța pe Cheile Oltețului

0
149

Plimbări cu căruța pe Cheile Oltețului

Plimbările pe Cheile Oltețului s-ar putea face cu căruța. Autoritățile au în plan să reducă astfel aglomerația și să redea circuitului turistic aerul de altă dată.

„Vrem să facem o parcare în fața Mănăstirii Polovragi. Totodată, avem în plan sa găsim cetăți care au atelaje pentru ca transportul pe Cheile Oltețului sa se facă cu căruțe, pentru a evita aglomerația. E o mare mișcare turistică în zonă și nu vrem să se creeze blocaje. Ne dorim să mai avem și o dezvoltare ce vizează un muzeu viu”, a transmis primarul Gheorghe Epure.

Plase de protecție

Primarul are în plan să amplaseze plase de protecție pe stâncile de pe Cheile Oltețului pentru ca turiștii să nu mai fie puși în pericol. Gheorghe Epure se plânge că nu poate intra în posesia drumului ce aparține acum Ocolului Silvic pentru a-l putea moderniza. “De patru ani sunt pe drumuri pentru această protecție. Am mers pentru intabularea Cheilor, ni s-a promis că se rezolvă, însă cu elementul de lungime nu se poate face intabularea. Suntem în lucru pentru această acțiune. Interesul era să preiau acest drum, de la Mănăstire până în spatele Cheilor Oltețului, pentru a interveni pe el. Nu pot să acuz pe nimeni, însă niciun guvern nu a făcut pași pentru a putea prelua acest drum forestier. Vrem să punem plase de protecție, voi căuta o soluție cu Direcția Silvică”, a mai declarat primarul din Polovragi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here