Poftiţi la Ziua recoltei, în Rovinari!

0
10

Luna octombrie nu va trece fără ca în Rovinari, şi în acest an autoritățile locale să marcheze Ziua Recoltei. Manifestarea va avea loc pe data de 19 octombrie şi propune localnicilor momente deosebite, în Piaţa Agroalimentară din oraşul Rovinari. Primarul Dorin Filip asigură că nu vor lipsi expoziţiile de legume şi fructe, produsele tradiţionale româneşti și obiecte de artă tradiţională.

Tradiţiile toamnei se respectă în Rovinari. Este ceea ce ne demonstrează an de an şi autorităţile locale, Primăria şi Consiliul local din Rovinari care pregătesc sărbătoarea Recoltei, în acest weekend, mai exact pe 19 octombrie. Toţi cei care vor să se bucure de manifestare şi se vor afla în Rovinari duminică, sunt poftiţi la o zi specială, cu degustări, expoziţii şi voie bună. Participanţii la Ziua Recoltei vor putea admira şi o expoziţie de vinuri şi una de fructe exotice. Edilul orașului Rovinari, Dorin Filip, asigură pe iubitorii de astfel de tradiţii româneşti că nu vor regreta prezenţa lor la Ziua Recoltei, duminică, pentru că va fi un prilej să îşi umple cămara de toamnă. „Ca de fiecare dată, organizăm la nivelul posibilităţilor noastre în oraş, Ziua Recoltei. Nu avem care alegorice, dar la nivelul nostru avem mici spectacole cu copiii noştri talentaţi de la Clubul elevilor şi care pregătesc un frumos spectacol în piaţă. Vom avea negustori care vor prezenta produse specifice de toamnă şi de iarnă. Nu vor lipsi, desigur, sărmăluţele tradiţionale, vorm avea must şi din pli, voie bună”, a declarat Dorin Filip, primarul oraşului Rovinari care asigură că, deşi este un an de criză şi nu sunt posibile cheltuieli mari, sărbătoarea va fi la înălţime.

Gospodinele vor fi în elementul lor la Ziua Recoltei

O garanţie în plus asupra unei sărbători reuşite în Rovinari, dedicată recoltei de toamnă vine şi de la viceprimarul Laurențiu Chivu, care se aşteaptă la un număr satisfăcător de producători şi comercianţi, iar ca marfa să fie pe alese. „Aşteptăm toate gospodinele şi nu numai să îşi achiziţioneze pentru cămara de iarnă produse variate, la preţuri cât mai mici pentru că vor avea de unde allege”, a declarat Laurenţiu Chivu, viceprimarul oraşului Rovinari. Mai rămâne ca toamna să rezerve pentru sărbătoarea recoltei la Rovinari o vreme îngăduitoare de care să profite cât mai mulţi localnici şi de ce nu, vizitatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here