Acasa / Social / Poliţistul care a refuzat să primească mită a fost premiat

Poliţistul care a refuzat să primească mită a fost premiat

Agentul de poliţie care a refuzat să primească mită din partea şoferului gorjean a fost premiat de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj. Tânărul poliţist a respectat legea, iar în momentul în care şoferul vinovat i-a întins câteva bancnote cu condiţia să scape bazma curată, omul legii a raportat imediat evenimentul la structurile Direcției Generale Anticorupție care au organizat un flagrant. Cel în cauză a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Andrei Bercea este din municipiul Târgu Jiu și îşi face meseria pe raza localității Prigoria ca agent principal. Acesta a reacţionat imediat atunci când un şofer a încercat să îl mituiască cu 500 de lei, pentru a scăpa de sancţiune. A pus mâna pe telefon şi a sesizat un ofițer al Direcţiei Generale Anticorupţie. Ieri, reprezentanţii IPJ Gorj au dorit să îl premieze pe poliţist. I-au oferit o plachetă şi o Diplomă de Onoare.

,,Un bărbat, din municipiul Târgu Jiu, județul Gorj, a fost prins, în timp ce oferea o mită de 500 de lei unui agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Prigoria. Agentul principal de poliție Becea Andrei, aflat în patrulă pe raza comunei, a oprit pentru control, un autoturism condus de bărbatul, din Târgu Jiu, care în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că are inspecția tehnică periodică expirată. Bărbatul i-a oferit polițistului 500 de lei, pentru a nu lua măsurile legale împotriva sa, dar a fost refuzat, fapt pentru care polițistul s-a desistat și a anunțat, pe cale ierarhică, Serviciul Județean Anticorupție Gorj, pentru luarea măsurilor legale. Ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Gorj, sub coordonarea unui procuror, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au organizat și realizat, prinderea în flagrant a bărbatului, în timp ce oferea banii, cu titlu de mită. În semn de apreciere pentru corectitudinea de care a dat dovadă, în respectarea atribuțiilor de serviciu și a prevederilor legale, conducerea IPJ Gorj l-a felicitat pe polițist și i-a oferit o plachetă și o diplomă pentru DREPTATE – CINSTE – ONOARE”, au comunicat reprezentanţii IPJ Gorj.

Ulterior, cel în cauză a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită, infracțiune pentru care, față de acesta, procurorul de caz a luat măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 30 zile.

Un comentariu

  1. …de ca fie premiat,chiar nu am inteles !? Este imbracat,platit si intretinut de cetateanul Roman,de ce mai trebuie sa ,,Puna mina,, si daca nu o face i se da si…PREMIUL !!!!Traiti si sinteti ,,educati,, de analfabeti,de aceea modul gresit al gindirii !?Viziunea si implicarea este total gresita,cum sa i oferi ceva ce nu i se cuvine cuiva care asa trebuie sa se comporte !?

Scrie un commentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*